Nikola Jović
Nikola Jović; Foto: Screenshot Youtube Ensign Hoops

Još jedno odlično izdanje srpskog debitanta u NBA ligi.

Mnogi navijači su bili skeptični kada je Majami Hit odlučio da draftuje Nikolu Jovića sa 27. pozicije, ali ih je Pet Rajli ubrzo razuverio i poručio im da za Srbina imaju velike planove.

PROČITAJTE JOŠ

Ono što je legendarni trener, sada šef košarkaških operacija Majamija, rekao danas se i ostvaruje. Jović zaista može da pogodi iz svih pozicija, zaista može sebi da kreira prostor i te kako zna da asistira.

U pobedi nad Bruklin Netsima (109:80) postigao je 10 poena uz tri skoka i pet asistencija. Pogodio je četiri od sedam šuteva koje je uzeo iz igre, te dve od četiri trojke. Moglo je tu da bude i više poena, ali da bi izborio takve faulove Jović će morati da zaradi poštovanje u ligi.

Srpski košarkaš je postigao dve trojke nakon povratnih lopti, a tehnika šuta je oduševila i komentatora.

Posebno se istaklo zakucavanje krajem prve deonice. Ukrao je loptu, onda istrčao kontru i prosto poleteo ka obruču. Dok je letelo video se simultani blic mnogih fotoaparata.

Jović je na parkteru proveo 15 minuta, ali je uglavnom igrao dok je Majami pravio veliku razliku (+9 sa njim na parketu), što je jedna od naznaka da bi u sezoni pred nama moglo da bude mesta za njega u rotaciji.

Najefikasnijiu Majamiju bio je Bem Adebajo sa 17 poena (6/11 iz igre), dok su Lauri i Kejn dodali po 15. U Bruklinu je očekivano prvi strelac bio Kevin Durent sa 22 poena (8/12 iz igre), dok je Tomas stao na 13.


NBA predsezona, 7. oktobar

Bruklin – Majami 80:109

San Antonio – Orlando 99:102

LA Lejkers – Minesota 99:114

BONUS VIDEO Jokić: Želim da budem Tim Dankan Denver Nagetsa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar