Rasistički napad Milice Dabović povodom Amerikanke Ivon Anderson u reprezentaciji Srbije
Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Bivša kapitenka ženske košarkaške reprezentacije Srbije, Milica Dabović, imala je sramotan ispad na društvenim mrežama zbog nove igračice u nacionalnom timu - Amerikanke Ivon Anderson.

Starija od sestara Dabović s uspehom je nosila dres Srbije u deceniji na izmaku. Bila je i deo čuvene generacije koja je 2015. prvi put osvojila Evropsko prvenstvo. Igrala je na Olimpijskim igrama u Riju godinu dana kasnije…

PROČITAJTE JOŠ

Pisala je istoriju ženske srpske košarke, da bi sve to u poslednje vreme zamenila upućivanjem niza otrovnih strelica na račun reprezentacije.

Šta god da radi, i šta god da je osvojila, to joj ne daje za pravo da rasistički napada bilo koga. I sada je napravila skandalozan ispad na društvenim mrežama.

Nova reprezentativka Srbije postala je plejmejker Ivon Anderson, što je posebno zasmetalo Milici Dabović!?

„Alo, pored toliko talenata u ovoj našoj Srbiji dovesti Amerikanku i to još crnkinju i to još na pleju pored žive Ane Dabović za mene je van svake pameti. Selektorko, dokle ćeš se još sprdati sa ljudima? Možda sam ja luda, ali ne prihvatam“, napisala je Dabovićeva na Tviteru.

Već duže vreme se ostrvila i na selektorku Marinu Maljković, i posebno njene odluke na klupi Srbije.

Podsetimo, svojevremeno je dres Srbije nosila još jedna Amerikanka, Danijel Pejdž, koja je bila i saigračica Milice Dabović, u timu koji je pokorio Evropu pre pet godina.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare