Koronavirus
Foto: EPA/MARKKU OJALA

Svetska kuća fudbala i njene kontinentalne konfederacije protive se osnivanju bilo kakve privatne Superlige koja bi obuhvatila najbolje klubove u Evropi.

Klubovi i igrači koji bi učestvovali u tom takmičenju bi bili kažnjeni.

PROČITAJTE JOŠ

Ideja o formiranju evropske Superlige u kojoj bi se takmičili najbogatiji evropski klubovi se već godinama spominje, a FIFA je sada jasno izrazila da se sa njom nikako ne slaže.

FIFA i njene konfederacije se su izričito protiv toga što su i naglasili zvaničnim saopštenjem da će pojedinci i klubovi koji budu učestvovali u ovoj takmičenju snositi posledice i razne vrste zabrana.

Neće im biti da učestvuju ni na jednom takmičenju u organizaciji FIFA poput Svetskog prvenstva ili na kontintenatlnim prvenstvima.

Ovo saopštenje potpisuju Đani Infantino kao predsednik FIFA, te predsednik AFC Šaik Salman bin Ebrahim Al Kalifa, predsednik CAF Konstant Omari, predsednik CONCACAF Vitorio Montaljani, predsednik CONMEBOL Alehandro Domingez, predsednik OFC Lambert Maltok, te predsednik UEFA Aleksander Čeferin.

Osnivanje Superlige bi umanjilo značaj Lige šampiona, zvaničnog takmičenja UEFA, što FIFA i ostale konferedacije ne žele da dopuste.

FIFA je nagovestila da će proširiti svetsko klupsko prvenstvo, koje okuplja šest najboljih ekipa sa kontinenata, a ubuduće uskoro bi moglo da broji čak 24 svetska kluba.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar