FOTO: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Svetislav Pešić, selektor košarkaške reprezentacije Srbije, odlikovan je za počasnog doktora Univerziteta u Nišu, a nakon toga je govorio i o Nikoli Jokiću.

Pešić je objavio spisak košarkaša za Olimpijske igre, a na njemu se nalazi i Jokić.

Pročitajte još

Selektora je iznerviralo jedno pitanje o Jokiću.

„Kako mislite da li sam se pribojavao? Ovo je proces koji se dešava otkako sam došao. Svi igrači, pa i Nikola, oni koji mogu da unaprede uspehe reprezentacije, oni su na spisku. Ne samo na spisku, oni su u svakodnevnoj komunikaciji sa nama koji smo zaduženi za reprezentaciju“, rekao je Pešić.

Nastavio je da odgovara.

„To što se vi novinari raspitujete samo za Nikolu, to je vaš problem. Ne govorim o Nikoli kao ličnosti i igraču, voleo bih, kao i on, da svi malo više počnete da pričate o ekipi. Ovo je pomalo dosadno, neugodno da moram da objašnjavam Nikolu i zašto je on došao ili nije. Ne pitate ni za jednog drugog igrača. Ovo samo u Srbiji može da se desi“.

Pešić je nagrađen za sve što je učinio u košarci, ali i za promociju ovog Univerziteta, kao i Fakutleta za sport i fizičko vapistanje u Evropi i svetu.

Srbija je na Olimpijskim igrama u Parizu u grupi sa Sjedinjenim Američkim Državama i Južnim Sudanom. Poslednji učesnik grupe još uvek nije poznat. Olimpijske igre za košarkaše počinju 27. jula.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare