Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Prvi košarkaški derbi u ovoj sezoni između Partizana i Crvene zvezde igraće se u ponedeljak, 28. novembra od 20 časova u osmom kolu ABA lige.

Trener crno-belih Željko Obradović kaže da su se crveno-beli vratili na pravi kolosek nakon dolaska novog trenera Duška Ivanovića.

PROČITAJTE JOŠ

„Prvi derbi u nizu koji ćemo igrati ove godine. Promena trenera je pokazala da su se vratili na pravi kolosek, da igraju veoma dobro i nikada ni jedna utakmica protiv Crvene zvezde nije bila laka. Specijalna utakmica, to svi znamo. Trudimo se i pripremamo da odigramo najbolje što možemo. Ko god da bude u našoj ekipi, moramo da damo sve od sebe, u poslednje dve utakmice je bilo jasno da na momente igramo veoma dobro, na momente slabo i bez koncentracije. Jasno je da moramo da igramo u kontinuitetu dobro ako želimo dobru utakmicu“, poručio je Obradović.

Foto: 2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Košarkaš Partizana Danilo Anđušić smatra da će veliki motiv za njegovu ekipu predstavljati to što će igrati na gostujućem terenu.

„Veliki motiv za sve nas. Verujem da većina igrača zna o čemu se tu radi. Svi znamo kakva nas atmosfera čeka i kakva nas utakmica očekuje. Neće biti ni malo lako, igramo na gostujućem terenu, pred njihovim navijačima ali ne treba da se opterećujemo stvarima sa strane i generalno njima. Fokus treba da bude na našoj igri i onome što mi radimo jer verujem da sa našim sistemom i igrom kakvu znamo da prikažemo možemo doći do bitne pobede. Taj trijumf bi nam puno značio da ostanemo bez poraza i na čelu ABA lige, što nam je cilj“, istakao je Anđušić.

Crveno-beli Partizan dočekuju sa učinkom od pet pobeda i jednim porazom, uz meč manje, dok su crno-beli maksimalni sa učunkom 7-0.

BONUS VIDEO Željko Obradović nakon neverovatne pobede nad Virtusom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar