Nikola Jokić Foto:TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Nekoliko ključnih dana predsezone se nalaze pred Denver Nagetsima, tačnije pred upravom kluba koja mora da obezbedi da se mirno uplovi u novu sezonu.

Svi igrači su u obavezi da se pojave na medijskom danu (26. septembra), pa će tako morati tu da se pojavi i Rasel Vestbruk koji je otišao u šoping na Beverli Hils, ali i Nikola Jokić koji će napustiti Srbiju i krenuti put SAD.

PROČITAJTE JOŠ

Svi igrači će biti na raspolaganju za razgovor po prvi put posle nekoliko meseci, a najpre se sa nestrpljenjem očekuju odgovori rukovodioca.

Naime, ključni potez leta Nagetsa je produženje ugovora sa Eronom Gordonom kako bi se osigurao kontinuitet i višegodišnja sigurnost. On može da dobije mkasimalno ugovori koji je 140 odsto njegovih sadašnjih primanja.

Tako bi jezgro tima i čitava prva petorka bila „zaključana“ sledećih nekoliko godina. Ipak, ukoliko Gordon odluči da postane slobodan agent to bi postala najveća NBA priča jer bi Denver morao da pronađe način da ga sačuva na drugi način.

Prvi dan kada može da se obezbedi novi ugovor Gordonu je 27. septembar.

Istog dana počinje i trening kamp, a predsezona počinje 4. oktobra u Abu Dabiju gde će od 18.00 Denver igrati protiv Boston Seltiksa.

Čitave postave moraju da budu prijavljene do 21. oktobra, a Denver sezonu otvara tri dana kasnije.

BONUS VIDEO Bravure Nikole Jokića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar