Nikola Jokić
Nikola Jokić; Foto: Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Jokić još jednom popunio sve kolone.

Nikola Jokić bio je najbolji igrač Denvera Nagetsa (15-10) koji je sa 121:120 savladao Portland Trejlblejzerse (121:120) šutem u poslednjoj sekundi.

PROČITAJTE JOŠ

Srpski centar je postigao čak 33 poena uz 10 skokova i devet asistencija za 34 minuta na parketu. Pogodio je 14 od 25 šuteva, jednu trojku iz tri pokušaja i upisao jednu blokadu. Upravo je Jokić pokrenuo tim u trenutku kada je delovalo da bi i ovaj meč mogao Denver da ispusti.

Odlučujuću trojku u poslednjoj sekundi (0,9 do kraja meča) postigao je Džamal Marej i tako preokrenuo rezultat. Kako je izgradio sebi poziciju u šumi ruku možete pogledati na snimku pred vama, bila je ovo izuzetno bitna trojka za Denver, ne samo zbog trijumfa, već zbog prekida serije od tri poraza zaredom, ali i činjenice da je ovo duel dve ekipe koje su imali nekoliko epskih mečeva i plej-of okršaje koji su se dugo prepričavali. Ovakve stvare daju timu novi kvalitet.

Na 8,8 sekundi do kraja je Demijan Lilard postigao trojku koja je donela prednost Portlandu, ali je Denver pronašao odgovor. Lilard je susret završio sa čak 40 poena, četiri skoka i 12 asistencija.

Imao je Jokić i jedan maestralan potez koji je pokazao koliko prati sve što se dešava na terenu. Pokazao je da je Jusuf Nurkić bio tri sekunde u reketu, krenuo je centar Bosne i Hercegovine da izlazi, a onda je Jokić napao. Naravno, postigao je dva poena.

Jokić je imao veliku podršku saigrača, pre svih Mareja koji je postigao 21 poen uz pet skokova i osam asistencija, a pratio ga je Eron Gordon sa 20 poena i pet skokova.

Bio je odličan kao starter i Brus Braun sa 10 poena, dok je Bouns Hajland kao šesti igrač postigao 13 poena uz pet skokova i četiri asistencije. Upravo to je i prelomilo meč jer je uz Lilarda bio sjajan i Jusuf Nurkić sa 21 poenom, devet skokova i dve asistencije, te Džerami Grant, bivši igrač Nagetsa,koji je postigao 18 poena uz po tri skoka i asistencije.


NBA rezultati, 9. decembar

Majami – LA Klipers 115:110

San Antonio – Hjuston 118:109

Portland – Denver 120:121

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO Noć Nikole Jokića za istoriju – meč u kom je pao rekord Vilta Čemberlejna

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar