Luka Dončić
Luka Dončić; Foto: Tanjug/AP Photo/Tony Gutierrez)

Luka Dončić je zaista jedinstven, servirao je barem delić osvete za poraz u finalu Zapadne konferencije.

Slovenački plejmejker je bio nerešiva enigma za Golden Stejt Voriorse (11-11) i uspeo je da dovede Dalas Maverikse (10-10) do trijumfa sa 116:113.

Luka Dončić je stigao do petog tripl-dabla u sezoni (51. u karijeri), što je za sada samo njemu pošlo za rukom, a Tim Hardavej Junior je pogodio bitnu trojku za veliki trijumf.

PROČITAJTE JOŠ

Dalasu je bila preko potrebna pobeda jer se nalazio u nizu o četiri poraza zaredom, što je najduži niz od kada je na klupu seo Džejson Kid. Golden Stejt je sa druge strane izgubio samo drugi susret u poslednjih sedam mečeva.

Hardavej je bio posebno motivisan jer prošle sezone nije mogao da pomogne timu u finalu Zapada.

Dončić je upisao 41 poen za 39 minuta na parketu, a na to je dodao i 12 skokova, te 12 asistencija. Pogodio je 14 od 27 šuteva iz igre, četiri trojke je ubacio iz devet pokušaja, te devet od 15 slobodnih bacanja. Ukrao je četiri lopte i podelio jednu blokadu, ni u jednom trenutku se nije postavljalo pitanje ko je najbolji igrač na parketu.

Hardavej ni sa 22 poena nije uspeo ni da mu se približi, dok je među „ratnicima“ najbolji bio Stef Kari sa 32 poena, pet skokova i pet asistencija (11/24 iz igre 5/14 za tri). Kari je postigao trojku za 110:108, ali je upravo Hardavej na asistenciju Dončića postigao trojku na 1:49 do kraja susreta.

Dončić se sada izjednačio sa Dirkom Novickim po broju utakmica u dresu Dalasa sa 40 i više poena i tako obezbedio sebi još jedno mesto u istorijskim knjigama.

NBA rezultati, 30. novembar

Detroit – Njujork 110:140

Dalas – Golden Stejt 116:113

Portland – LA Klipers 112:118

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO Ovako besnog Dončića nikad niste videli

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar