Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Ubedljiva pobeda crveno-belih u prvom "večitom derbiju" u sezoni.

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Partizan rezultatom 90:74 u utakmici 8. kola ABA lige i tako najvećem rivalu nanela prvi poraz od početka sezone.

PROČITAJTE JOŠ...

Sam početak meča pripao je Partizanu, crno-beli su na krilima Dantea Egzuma stigli do prednosti od pet poena (11:6), ali su igrači Zvezde uspeli da se vrate u meč pre nego što je na 38 sekundi pre kraja prvog dela došlo do ozbiljnog haosa. Nikola Ivanović je bio u prodoru, pogodio uz kontakt sa Zekom Ledejem, ali su arbitri taj koš poništili i pokazali da je napravio kontrafaul.

Ivanović je ostao da leži na parketu uz bolnu grimasu, a navijači teren zasuli predmetima zbog čega je sudijska trojka predvođena Damirom Javorom napustila parket. Usledilo je pražnjenje dela tribina, a nakon prekida koji je potrajao nešto preko pola sata košarkaši su se konačno našli na parketu, pa je prva četvrtina, nakon sat i tri minuta završena vođstvom Zvezde 20:18.

U drugoj deonici Partizan je napravio preokret, poveo 36:30, potom imao i 43:37, ali su izabranici Duška Ivanovića imali odgovor i na krilima Nemanje Nedovića došli do preokreta nakon prvog poluvremena (49:48), a potom u trećoj četvrtini furioznim početkom došla i do 60:50.
Partizan je uspeo da se vrati, smanji na 63:61, ali ne i da preokrene, da bi crveno-beli rešili pitanje pobednika sredinom treće deonice kada je Ognjen Dobrić pogodio trojku za 85:72.

Na kraju, ubedljiv trijumf crveno-belih i prvi poraz Partizana, ali i najava veoma uzbudljive sezone, bar kada su dueli „večitih“ u pitanju. A prvi naredni sledi već 8. decembra, domaćin je Partizan, a takmičenje – Evroliga…

Crvena zvezda – Partizan 90:74 (20:18, 29:30, 21:17, 20:9)

Dvorana: Aleksandar Nikolić (Beograd); Sudije: Damir Javor, Josip Radojković, Marko Mustapić

Crvena zvezda: Holand 5, Vildoza 19, Mitrović 7, Lazić 4, Martin 5, Dobrić 11, Ivanović 2, Nedović 17, Marković 3, Kuzmić, Petrušev 8, Bentil 9

Partizan: Vukčević, Ledej 5, Panter 12, Smailagić 2, Papapetru 15, Egzum 14, Brodzijanski 8, Naneli 7, Lesor, Trifunović, Anđušić 2, Madar 9

Crvena zvezda - Partizan 85:72

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare