Foto: Tanjug / AP Photo/Jeff Roberson

Srpska basket reprezentacija Srbije pobedila je Holandiju 16:15 u drugom meču na Olimpijskim igrama u Tokiju.

To je, posle trijumfa nad Kinom 22:13, drugi siguran trijumf naših basketaša, koji su na Olimpijske igre došli kao jedni od glavnih favorita za zlatnu medalju.

PROČITAJTE JOŠ:

Holanđani su odlično šutirali i spolja, ali je srpski tim, uprkos nervozi u pojedinim trenucima, kao i izostanku poenterskog učinka Dušana Domović Buluta tokom većeg dela meča, uspeo da slavi.

Ipak, Dušan je proradio u finišu kada je najviše trebalo, ubacio je nekoliko važnih poena kada je Srbija počela da gubi zbog serije dvojki Holandije.

Momci u narandžastim dresovima igrali su prilično grubo, a početak meča obeležio veliki broj faulova i prekida.

Obeležile su ga i uvodne dvojke rivala Srbije, dok je naš tim premoć pravio uglavnom pod košem i odatle poentirao.

Dejan Majstorović je pogodio na početku meča za dva poena, uzvratio je dvojkom Džesi Vorn, a onda su srpski igrači spustili loptu.

Mihailo Vasić je lepo izborio poziciju pod košem za pogodak od table, Ratkov je vratio prednost na dva poena košem za 4:2.

Ponovo su Holanđani ubacili šut spolja, ovog puta Arvin Slagter. Ratkov je potom pronašao Majstorovića, ovaj je pogodio za 5:4, a ubrzo je i „Maestro“ asistirao Vasiću.

Olimpijske igre, basket 3×3, rezultati, subota:

Poljska – Letonija 14:21

Kina – Srbija 12:22

Ruski olimpijski komitet – Kina 21:13

Srbija – Holandija 16:15

11.40 Letonija – Belgija

12.05 Japan – Poljska

15.00 Holandija – Ruski olimpijski komitet

15.25 Belgija – Japan

Prednost Srbije tada je krenula da raste, da bi na pet i po minuta pre kraja meča iznosila 9:4. Naš tim je kontrolisao rezultat mada mu pokušaji spolja uopšte nisu išli.

Ni Majstorović, ni Domović Bulut nisu mogli da pogode, dok je za Holandiju posle duže poenterske suše, jedan koš ubacio Van der Horst.

Bulut je promašio i zicer u narednom napadu, kaznio je to dvojkom Džesi Vorn za 10:7 na oko četiri minuta pre kraja.

Do preokreta u korist Holandije došlo je posle pogodaka Van der Horsta i dvojki Slatera i Vorna za 14:12 u korist rivala Srbije.

Na nešto više od dva minuta pre kraja, srpski tim je smirio igru, spustio loptu pod koš, Domović Bulut nije ispucavao teške šuteve već ih birao racionalno i uz dva pogotka i slobodno bacanje zahvaljujući tehničkoj timu Holandije.

Ispostavilo se da je time srpski tim dobio meč, drugi na turniru i potrebno je da nastavi u sličnom ritmu. Najefikasniji kod pobednika bio je Vasić sa pet poena, po četiri su imali Bulut i Majstorović, dok je Ratkov ubacio tri.

Na drugoj strani je Vorn imao šest poena, Slater četiri, Van der Horst tri, a Ros Bekering dva poena.

BONUS VIDEO: Srbija do Tokija

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar