Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

Trener Barselone Ronald Kuman rekao je da bi fudbaler Lionel Mesi mogao da propusti predstojeću utakmicu finala Superkupa Španije protiv Atletik Bilbaa zbog "određenih problema".

PROČITAJTE JOŠ

Najbolji strelac u istoriji Barselone ima „određenih problema sa fizičkom pripremom“, zbog čega je propustio utakmicu polufinala protiv Real Sosijedada, u sredu uveče. Barselona je taj duel dobila posle jedanaesteraca.

Mesi samostalno trenira i neizvesno je da li će igrati u nedelju od 21 sat u Sevilji protiv Atletik Bilbaa.

„Mesi će doneti odluku, on poznaje svoje telo. Nadamo se da će moći da igra. Sa Leom je ekipa jača zahvaljujući njegovoj sposobnosti da stvara šanse i njegovoj efikasnosti kao strelca, što su stvari koje nam ponekad nedostaju. Ali, on mora da bude 100 odsto spreman, ovo nije poslednja utakmica u sezoni“, rekao je Kuman.

Fudbaler Barselone Serhio Buskets ocenio je da je ekipa na dobrom putu.

„U seriji smo dobrih rezultata, osećamo se bolje kao grupa. Osvajanje titule bi bio važan korak i uveren sam da će ova ekipa nastaviti da raste“, naveo je on.

Bilbao se plasirao u finale pošto je u četvrtak pobedio Real Madrid sa 2:1.

To će biti treća utakmica trenera Bilbaa Marselinja Garsije Torala. On je debitovao na klupi upravo protiv Barselone, u prvenstvu prošle nedelje, kada je njegova ekipa izgubila sa 2:3.

„Moramo da uđemo u utakmicu uz saznanje da će Mesi igrati, da će igrati najbolje, a naš zadatak je da ga zaustavimo. Moji igrači su motivisani i spremni da osvoje svet. Pobediti Real i Barselonu na putu do trofeja bio bi maksimum“, naveo je Marselinjo.

Zbog pandemije korona virusa Superkup Španije se umesto u Saudijskoj Arabiji igra u Sevilji, po formatu „fajnal fora“. Na turniru učestvuju prve dve ekipe iz prvenstva i finalisti Kupa kralja iz prošle sezone.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar