Foto: Danijel Kopčok

Ovome se verovatno neće obradovati oni sa avanturističkim duhom

.

Partner specijala „Istraži Qatar 2022“ je soccer bet.

Soccerbet

Svetsko prvenstvo u fudbalu počinje 20. novembra, a očekuje se da „more navijača“ stigne u Katar i podrži svoje nacionalne timove.

Srbija će takođe imati veliku podršku, a u Kataru se već nalazi članovi navijačke grupe „Džentlmeni“. U pitanju je zvanična navijačka grupa fudbalske reprezentacija Srbije, koja na svakom velikom takmičenju bodri „orlove“ direktno sa stadiona.

PROČITAJTE JOŠ:

Kroz serijal tekstova Istraži Qatar 2022 na portalu Nova.rs, daćemo odgovore na pitanja koja su potrebna svakome ko planira put u Katar. Onaj ko se ipak ne odluči da putuje dobijaće informacije, slike i snimke sa lica mesta.

Što se tiče smeštaja u Kataru, on neće moći da se traži na uobičajene načine. Ako ste navikli da se samo zaputite na neko mesto bez rezervacije smeštaja i da ga na licu mesta nađete, to sada neće biti moguće.

Takođe, neće biti moguće ni da sami istražujete i guglate koja vam je najpovoljnija opcija za smeštaj, pošto su katarski organizatori i po tom pitanju veoma rigorozni.

Naime, napravljena je posebna agencija „QAA“ (Qatar Acommodation Agency) preko koje može da se obezbedi smeštaj i druge opcije nisu moguće. Dakle zaboravite na bukinge, RBNB i sve ostale opcije za traženje smeštaja. To možda može širom sveta, ali ne u Kataru. Bar ne dok traje prvenstvo.

Pri ulasku u Katar moraćete da imate instaliranu aplikaciju „Hayya“ u kojoj će biti uneti vaši podaci, imaćete svoj barkod, a preko nje se možete informisati i oko osnovnih stvari u Kataru. Takođe pri ulasku u zemlju moraćete da pokažete da ste rezervisali smeštaj, što govori o tome koliko je sve rigorozno i organizovano.

Preko agencije „QAA“ možete da birate da li ćete biti smešteni na brodu/kruzeru, u apartmanu, luksuznom hotelu ili u fan selu.

Već je rezervisano više od 62.000 hiljade soba, a ostalo je raspoloživo još preko 100.000. Za sada najviše ima navijača iz Amerike i Meksika, a zatim slede Britanci, Argentinci, Indijci, Brazilci, Kanađani… Srbi nisu u prvih deset na listi.

Ono što je bitno napomenuti da pivo u hotelima košta između 10 i 20 evra, ali je moguće da će cene skočiti za vreme prvenstva.

Lokacije i raspored apartmana i hotela možete pogledati na ovom linku, a informacije o Fan zoni i zanimljim sadržajima u Kataru za vreme Svetskog prvenstva pročitajte ovde.

Foto: Danijel Kopčok
Foto: Danijel Kopčok
Foto: Danijel Kopčok
Foto: Danijel Kopčok
Foto: Danijel Kopčok
Foto: Danijel Kopčok
Foto: Danijel Kopčok
Foto: Danijel Kopčok
Foto: Danijel Kopčok
Foto: Danijel Kopčok
Foto: Danijel Kopčok
Foto: Danijel Kopčok
Foto: Danijel Kopčok

BONUS VIDEO Pjerluiđi Kolina – najbolji fudbalski sudija svih vremena

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram