EPA-EFE/Rungroj Yongrit

Sve zanimljive detalje sa mečeva pročitajte u blogu Nova.rs

Fudbaleri Hrvatske remizirali su sa Belgijom 0:0 u poslednjem kolu grupne faze Mundijala u Kataru.

Ovaj remi ujedno je značio da je Belgija ispala sa Svetskog prvenstva, iako je važila za jednog od favorita da dogura do same završnice.

PROČITAJTE JOŠ:

Hrvatska je grupnu fazu završila sa pet poena, dok je prvoplasirani Maroko sa sedam bodova.

Belgija je završila ispod crte sa četiri boda, dok Kanada nije uspela da osvoji nijedan, iako nije igrala loše.

Hrvati su prvi pripretili Belgiji, ali je Perišićev šut u 10. sekundi meča prozujao pored stative.

Belgijanci su prvu priliku stvorili nakon što je Kevin De Brujne povukao kontru, ali je Dris Mertens bio loš u završnici.

Sudija Entoni Tejlor je u 16. minutu svirao penal za Hrvatsku, ali je promanio odluku nakon konsultacije sa VAR-om i krajnje bizarnog ofsajda prilikom centaršuta.

EPA-EFE/Rungroj Yongrit

Do kraja prvog dela nije bilo kolosalnih prilika, a Josip Juranović je pokušao šutem sa ivice pšesnaesterca u nadoknadi, međutim, nije bio precizan.

Hrvati su bolje otvorili i drugi period, pa je Kovačić zapretio sa distance u 50. minutu. Međutim, drugo poluvreme je obeležio Romelu Lukaku, koji je promašio nemoguće, kako bi se to narodski reklo.

Najpre je u 60. minutu na prazan gol pogodio stativu sa svega sedam metara, a nedugo zatim glavom takođe bio neprecizan, iako je golman precenio let lopte.

Pred sam kraj utakmice, Lukaku je mogao da bude heroj, ali je umesto toga postao tragičar, pošto su još dve prilike otišle u nepovrat. Najpre sa tri metra nije uspeo da skrene loptu u mrežu, a pmda ke u 90. minutu bio sam pred praznim golom, ali grudima nije uspeo da loptu pošalje u mrežu, pa je reagovao Livaković.

Može se reći da je Hrvatska imala mnogo sreće za prolaz dalje, a ostaje da se vidi da li će u osmini finala igrati protiv Španije, Nemačke, Japana ili Kostarike.

Standings provided by Sofascore


Hrvatska – Belgija 0:0

Stadion: Ahmad bin Ali, Al Rajan, Katar. Sudija: Entoni Tejlor.

Hrvatska: Livaković, Sosa, Gvardiol, Lovren, Juranović, Brozović, Kovačić, Modrić, Perišić, Livaja (od 64. Livaja), Kramarić (od 64. Pašalić). Trener: Zlatko Dalić.

Belgija: Kurtoa, Dendonker (od 72. Tilemans), Aldevajrald, Fertongen, Menije, Vitsel, De Brujne, Kastanj, Trosar (od 59. T. Azar), Karasko (od 72. Doku), Mertens (od 46. Lukaku). Selektor: Roberto Martinez.


Kanada – Maroko 1:2

(Aguerd a.g. 41, Ziješ 5, El Nesiri 23)

Stadion: Al Tumama, Doha, Katar. Sudija: R. Klaus.

Kanada: Borjan, Miler, Vitorija, Džonston, Hojlet, Osorio (od 65. Lariea), Kaje (od 60. Hačinson), Adekugbe (od 61. Kone), Dejvis, Larin (od 60. David), Buhanan. Selektor: Džon Herdman.

Maroko: Bono, Hakimi, Aguerd, Sais, Mazraui, Amrabat, Sabiri (od 65. Amala), Ounahi, Bufal (od 65. Abuklal), El Nesiri, Ziješ. Selektor: Valid Regragui.

Hrvatska - Belgija 0:0; Kanada - Maroko 1:2

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare