EPA-EFE/Abedin Taherkenareh

Sve zanimljive detalje sa meča pogledajte u blogu Nova.rs

Fudbalska reprezentacija Argentine igraće u četvrtfinalu Mundijala u Kataru, jer je u osmini finala savladala Australiju rezultatom 2:1 na stadionu Ahmad bin Ali.

Argentina će u četvrtfinalu igrati protiv Holandije, koja je ranije tokom dana porazila SAD sa 3:1. Sa te strane žreba igraju se i mečevi Japan – Hrvatska i Brazil – Argentina.

Ovaj meč bio je posebno važan za Lionela Mesija, koji je odigrao 1.000. utakmicu u profesionalnoj seniorskoj karijeri.

PROČITAJTE JOŠ:

Argentina je bila bolja na startu utakmice, preuzela je inicijativu, držala posed, ali nije stvarala šanse. Prvi šut na utakmici imao je Papu Gomez, ali je on završio na tribinama.

Australija je uglavnom pretila nakon prekida u prvom poluvremenu, ali je trenutak inspiracije Lionela Mesija u 35. minutu bio dovoljan da Argentina na pauzu ode sa prednošću od 1:0.

Mekalister je loptu dodao do Otamendija, koji je imao kratak kontakt, a Mesi je onda potegao i pogodio sam ugao gola Australije. Golman nije imao šansu i usleidlo je veliko slavlje Argentinaca.

Mesiju je to bio prvi gol u nokaut fazi svetskih prvenstava, a ukupno 22. na velikim turnirima, čime se izjednačio sa Kristijanom Ronaldom.

Mesi je zapretio i početkom drugog dela, ali je Met Rajan uspeo da obuzda njegov udarac. Ipak, golman „kengura“ je pogrešio u 57. minutu kada se zaigrao u svom šesnaestercu, a njegovu izugubljenu loptu iskoristio je Hulijan Alvarez i zatresao mrežu.

PROČITAJTE JOŠ:

Argentinci su bili sigurni na lopti, Mesi je imao nekoliko divnih driblinga, ali je Ausstralija uspela da dođe do gola nade. Gudvin je šutirao sa distance, a lopta je pogodila Enca Fernandeza i prevarila golmana Martineza u 77. minutu.

U 81. minutu Azis Behič je imao neverovatan prodor u kom je nanizao nekoliko Argentinaca, ali je u poslednjem trenutku izblokiran od strane Lisandra Martineza ispred gola Argentine. Posle kornera je pokušao i Hrustić, ali nije bio blizu.

Argentina je pitanje pobednika mogla da reši preko Lautara Martineza, ali je on propustio dve stopostotne šanse, koje mu je kreirao Mesi. Najbolji igrač Argentine je imao i sam pokušaj sa nekih 13 metara iskosa, ali je lopta prozujala iznad stative.

EPA-EFE/Abedin Taherkenareh

Australija je umalo u poslednjim sekundama došla do gola, ali je 18-godišnji Kuol promašio kolosalnu šansu. Odlično se zagradio u šesnaestercu Argentine, ali mu je Martinez smanjio prostor i odbrnaio udarac.

Holandija i Argentina odmeriće snage u petak od 20 sati na stadionu Lusail u Dohi.


Argentina – Australija 2:1

(Mesi 35, Alvarez 57 – Fernandez a.g.)

Stadion: Ahmad bin Ali, Al Rajan, Katar. Sudija: S. Marčinjak.

Argentina: Martinez – Akunja (od 71. Taljafiko), Otamendi, Romero, Molina (od 80. Montijel) – Fernandez – Mekalister (od 80. Palasios), De Pol – Alvarez (od 71. La. Martinez), Mesi, Papu Gomez (od 50. Li. Martinez). Selektor: Lionel Skaloni.

Australija: Rajan – Behič, Rouls, Sutar, Degenek (od 72. Karačić) – Leki (od 72. Kuol), Muj, Irvin, Bakus (od 58. Hrustić) – Mekgri (od 58. Gudvin), Djuk (od 72. Meklaren). Selektor: Grem Arnold.

Argentina - Australija 2:1

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar