Foto: AP Photo/Alessandra Tarantino

Iskren je bio Belgijanac.

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

Mim
.

Reprezentacija Belgije je na Mundijalu u Kataru osvojila treće mesto u grupi F iza Hrvatske i Maroka i nije uspela da izbori osminu finala.

PROČITAJTE JOŠ

Golman Real Madirda i belgijski reprezentativac Tibo Kurtoa izjavio je da je pogrešno njegovu generaciju zvati „zlatnom“, pošto ništa nije osvojila.

Belgija je pre četiri godine na Svetskom prvenstvu u Rusiji osvojila treće mesto, a jedno vreme je bila prva na rang listi FIFA.

Brojni belgijski mediji su istakli da je ovo poslednje takmičenje „zlatne“ generacije Belgije.

Pariz, Liga šampiona, Liverpul, Real Madrid
Foto: TANJUG/AP Photo/Christophe Ena

„Nismo bili svoji na ovom Mundijalu i prošlom Evropskom prvenstvu. To je sramota. Videćemo šta će da bude i ko će od igrača da ostane, a ko se povlači iz reprezentacije. Stižu nova takmičenja, a u martu već počinju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo“, rekao je Kurtoa.

Selektor Belgije Roberto Martinez je podneo ostavku, a povlačenje su najavili Eden Azar, Aksel Vicel, Dris Mertens, Jan Vertongen.

„Teško je zvati se zlatnom generacijom, ako ništa nismo osvojili. Mi nismo zlatna generacija, mi smo generacija sa puno talenta i sjajnih fudbalera, koji igraju širom Evrope. U Rusiji pre četiri godine smo pokazali da Belgija igra dobar fudbal“, istakao je golman Reala.

BONUS VIDEO Piksi: Možda bi neki voleli da idem za Pariz

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar