Srbija Švajcarska Foto:REUTERS/Suhaib Salem

Srpskom kapitenu je ovo veoma teško palo

Foto:Nova.rs/Promo

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

Mim
.

Fudbalska reprezentacija Srbije izgubila je od Švajcarske sa 3:2 u poslednjem kolu grupne faze Mundijala i tako se oprostila od daljeg takmičenja.

Utiske nakon meča sumirao je kapiten Dušan Tadić.

„Jeste težak trenutak. Mislim da kao svaka utakmica i ova je bila kao rolerkoster. Oni povedu, mi preokrenemo, pa oni opet povedu. Neke stvari ne smeju da nam se dešavaju na ovom nivou“, rekao je Tadić.

Prelako je Srbija primila osam golova u grupnoj fazi, a jedina neuspešnija selekcija po tom parametru je Kostarika.

„Jeste, lako primamo golove. Mora da postoji bolja komunikacija, mora sve zajedno da radimo. Kada u tri utakmice primis osam golova, to je mnogo za neki prolazak. To nije krivica samo odbrane, to je krivica i napada i veznog reda. Ako dobro vršimo presing i odbrani je mnogo lakše“.

PROČITAJTE JOŠ:

Pričao je i o detaljima sa terena.

„Da vam ne pričam neke taktičke stvari koje su oni radili. Mi sa našim bekom hoćemo da izađemo na njihovog beka, a Šaćiri uđe unutra, a So ili Frojler napadaju prostor. Tu mora da postoji komunikacija, da možda preuzmemo nekog igrača ili da ga ispratimo do kraja“.

Srbija nije ličila na tim iz kvalifikacija, iako se Tadić ne slaže sa tim.

„Ne bih se u potpunosti složio sa vama. Dobili smo najtežu grupu, sve su kvalitetne reprezentacije. U kvalifikacijama smo isto primali dosta pogodaka, ali smo dosta i davali. Imali smo i tad dobre i loše momente“.

Emotivno je ovo bila veoma teška utakmica.

„Mislim da je ekipa bila mirna, ali kada primiš gol na kraju poluvremena za 2:2, a onda početak drugog za 3:2 kao da su ti pucali u noge. Emotivno sam umoran“.

Srbija je imala sve u svojim rukama, čak je i vodila protiv Švajcarske sa 2:1, ali na kraju ipak nije uspela.

„Teško je pričati, veliko razočarenje, pošto smo hteli ovu utakmicu, hteli smo da prođemo, ali nismo uspeli“, zaključio je srpski kapiten vidno razočaran.

BONUS VIDEO Ferdinand u Dohi o Vidiću: Nemanja je najbolji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar