Srbija Švajcarska Foto:REUTERS/Carl Recine

Zanimljiv podatak.

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

Mim
.

Bližimo se samoj završnici Svetskom prvenstva u Kataru. Ovaj turnir specifičan je po mngo čemu. Nismo navikli da se svetski šampionat održava tokom novembra i decembra, takođe Katar je prva zemlja iz arapskog sveta koja organizuje najveću smotru fudbala. Takođe, ovo je prvi Mundijal na kom je svaki kontinent imao svog predstavnika u nokaut fazi.

Pročitajte još

Osam iz Evrope (Holandija, Hrvatska, Engleska, Francuska, Poljska, Španija, Portugal, Švajcarska), dva iz Afrike (Senegal, Maroko), isto toliko i iz Azije (Japan, Južna Koreja) i Južne Amerike (Brazil, Argentina), Sjedinjene Američke Države kao jedini predstavnik Severne Amerike, i Australija koja je po drugi put u istoriji izborila plasman u osminu finala (prvi put je to bio slučaj 2006. godine u Nemačkoj, kada su u ovoj fazi zaustavljeni od Italije).

Grupna faza bila je speifična i po tome što nijedan tim nije uspeo da zabeleži sve tri pobede, što se prvi put desilo posle šest vezanih Mundijala, a čak pet bivših šampiona sveta izgubili su utakmice, od ekipa iz Afrike, Azije: Brazil, Španija, Argentina, Francuska, Nemačka.

Najprijatnije iznenađenje prvenstva je reprezentacija Maroka, koja je najpre uspela da obezbedi prvo mesto u grupi sa Hrvatskom, Belgijom i Kanadom, a potom i u osmini finala izbacili Španiju posle boljeg izvođenja jedanaesteraca, i tako zakaže četvrtfinalni duel sa Portugalom.

Pored njih, učesnici četvrtfinala su još i: Holandija, Argentina, Hrvatska, Brazil, Engleska, Francuska i Portugal.

Parovi četvrtfinala:

Brazil – Hrvatska (petak, 16.00 časova)

Holandija – Argentina (petak, 20.00 časova)

Maroko – Portugal (subota, 16.00 časova)

Engleska Francuska (subota, 20.00 časova)

BONUS VIDEO PIKSI – Zašto se portparolu FSS ne sviđa pitanje Nove S?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare