Završen još jedan spektakularan dan na Mundijalu u Kataru.

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

Mim
.

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

PROČITAJTE JOŠ

Sve informacije ćete moći da ispratite uz Nova.rs, a dva reportera Žikica Babović i Miloš Ljubisavljević će učiniti da doživite Mundijal kao nijedan pre.

Sedmi dan Svetskog prvenstva u Kataru je iza nas, a razloga za zadovoljstvo posebno će imati navijači reprezentacije Francuske i Argentine.

No, krenimo redom, a kako on i nalaže – od naše reprezentacije.

„Orlovi“ će u ponedeljak od 11 časova igrati protiv Kameruna, a održana je i konferencija za medije na kojoj su govorili Marko Grujić i Nemanja Maksimović, čiji snimak možete da pogledate ispod:

Što se tiče mečeva koje smo imali prilike da gledamo, ovog puta nije bilo iznenađenja.

Program su otvorile selekcije Tunisa i Australije u grupi D, a „oziji“ su slavili sa 1:0 golom Mičela Djuka u 23. minutu. Australija je tako napravila veliki korak ka nokaut-fazi, mada ih u borbi za drugo mesto očekuje poprilično zahtevan rival u vidu Danske.

Danci su odmerili snage sa Francuskom, na momente odali utisak da mogu do dobrog rezultata, ali su imali naspram sebe raspoloženog Kilijana Mbapea.

Ofanzivac Pari Sen Žermena je postigao dva pogotka, upisao se u istoriju francuskog fudbala i obezbedio svojoj selekciji prolaz dalje, pa će meč sa Tunisom za njih biti rekreativnog karaktera.

Sa druge strane, Australiji odgovara i bod protiv Danske za prolaz dalje, pošto zauzima drugo mesto sa tri boda, dva više od Danske i Tunisa.

Dancima je neophodna pobeda za prolaz, ali ni to ne mora da bude dovoljno. Naime, šansu iz prikrajka čekaju Tunižani, koji su trenutno poslednji na tabeli samo zbog manjeg broja postignutih golova od Danaca – Skandinavci postigli jedan, Tunižani nijedan. Ukoliko bi, pak, napravili čudo i slavili protiv Francuske, a Danska i Australija ili odigrale nerešeno, ili Danci zabeležili trijumf manjom razlikom od Danske, dalje bi prošli Francuska kao prva i Tunis kao drugi.

Standings provided by Sofascore

GRUPA D

1. kolo, 22. novembra

Danska – Tunis (Al Rajan) 0:0

Francuska – Australija (Al Vakra) 4:1 (2:1)

(Rabio 27, Mbape 67, Žiru 32, 71 – Leki 9)

2. kolo, 26. novembra

Tunis – Australija (Al Džanub) 0:1 (0:1)

(Djuk 23)

Francuska – Danska 2:1 (974 Stadion) (0:0)

(Mbape 61, 86 – Kristensen 68)

3. kolo, 30. novembra

16.00 Australija – Danska (Al Vakra)

16.00 Tunis – Francuska (Al Rajan)

Kada je u pitajnu grupa C, tu je situacija nešto drugačija.

Poljaci su duel sa Saudijskom Arabijom dočekali sa ciljem da pobedom naprave veliki korak ka jednom od prva dva mesta, i poveli su preko Pjotra Zjelinskog u 39. minutu, nakon čega je usledio haos. Igrači Saudijske Arabije su krenuli po bod, iz minuta u minut stvarali šanse, iste su i promašivali, pa je rezultat bio 1:0 sve do 82. minuta, kada je Robert Levandovski iskoristio grešku Abdulelaha Al Malkija ispred kaznenog prostora i loptu plasirao u mrežu za 2:0.

Poljaci su tako stigli do prvog mesta na tabeli, Leva po prvi put pogodio na Mundijalu, ali ih u poslednjem kolu očekuje dosad najteži zadatak.

Nakon trijumfa, Poljska je sa punom pažnjom pratila dešavanja sa Lusaila, gde su na terenu bili Argentina i Meksiko. Meksikanci su imali šansu da Argentince pošalju kući, ali su Lionel Mesi i Enco Fernandez golovima doneli svom timu 2:0, pa nas očekuje krajnje neizvesno poslednje kolo.

Argentina i Poljska će u direktnom duelu dati odgovor na pitanje ko će sa prvog mesta dalje – ako duel bude okončan trijumfom Poljske, Argentina će kući. Ako Argentinci slave, preskočiće Poljsku, ali će mesto sa kog će put osmine finala biti određeno nakon završetka drugog meča između Meksika i Saudijske Arabije, dok remi može obe selekcije da pošalje dalje po aktuelnom stanju na tabeli, ali je neophodno da se ispune neki od sledećih uslova – Meksiko savlada Saudijce sa dva gola razlike ili utakmica bude okončana nerešeno.

No, najinteresantnije je svakako to što bi veoma lako moglo da se dogodi da u narednom delu Mundijala vidimo i Saudijsku Arabiju. U slučaju trijumfa nad Mesikom to je sigurno, kako god da drugi meč bude završen, dok remi prolaz dalje donosi u slučaju poraza Argentine, ili pobede „gaučosa“ nad Poljskom od najmanje tri gola razlike.

Čekaju nas spektakularne utakmice…

GRUPA C

1. kolo, 22. novembra

Argentina – Saudijska Arabija (Lusail) 1:2 (1:0)

(Mesi 10p – Al Šehri 48, Al Davsari 53)

Meksiko – Poljska (Doha) 0:0

2. kolo, 26. novembra

Poljska – Saudijska Arabija 2:0 (1:0)

(Zjelinski 39, Levandovski 82)

Argentina – Meksiko (Lusail) 2:0 (0:0)

(Mesi 64, Fernandez 87)

3. kolo, 30. novembra

Poljska – Argentina (Doha) 20.00

Saudijska Arabija – Meksiko (Lusail) 20.00

Standings provided by Sofascore

Sedmi dan Mundijala

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare