Navijači Svetsko prvenstvo
Navijači Svetsko prvenstvo; Foto: EPA-EFE/Juan Ignacio Roncoroni

Veliki je odziv navijača širom sveta.

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

Mim
.

Završena je grupna faza Svetskog prvenstva u Kataru, i bez obzira što je utisak pre početka turnira bio taj da euforija nije očekivanom nivou, podaci kažu drugačije.

Pročitajte još

Ukupna posećenost na prvih 48 utakmica bila je 2,45 miliona, što je bilo dovoljno da se po tom parametru nadmaši predhodno Svetsko prvenstvo u Rusiji, koje je pratilo 2,17 miliona gledalaca tokom grupne faze.

Najgledanija utakmica do sada na Svjetskom prvenstvu u Kataru bio je meč Argentine – Meksika, na stadionu Lusail, a ovaj okršaj pratilo je 88.966 gledalaca.

„Ishod grupne faze pokazuje u kojoj je meri više zemalja steklo uslov za takmičenje na najvišem nivou. To je rezultat bolje pripreme i analize protivnika, što je i odraz ravnopravnijeg pristupa tehnologiji. To je uvelike u skladu s naporima FIFA da poveća konkurentnost fudbala na globalnom nivou“, rekao je FIFA šef globalnog razvoja fudbala Arsen Venger.

FIFA je objavila da je „Fan Festival“ posetilo do sada više od milion ljudi, a jubilarni milioniti je osvojio dve karte za finale.

Do sada je izdano oko dva miliona navijačkih Haja kartica, bez kojih nije moguć ulazak u temlju. Najviše ih je izdano navijačima iz Saudijske Arabije, Indije, Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Meksika.

BONUS VIDEO Piksi: Možda bi neki voleli da idem za Pariz

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar