Foto: EPA-EFE/LAURENT GILLIERON

Švajcarci su iskreni.

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

Mim
.

Kao što se i očekivalo, duel između fudbalske reprezentacije Srbije i Švajcarske u 3. kolu Mundijala u Kataru je bio pun tenzije i skandala.

PROČITAJTE JOŠ

Do incidenta je došlo nakon što su ih isprovocirali švajcarski fudbaleri Granit Džaka i Đerdan Šaćiri, Albanci poreklom sa Kosova, a srpski fubaleri su naseli na provokacije i ušli u sukob sa rivalima.

Ipak, FIFA je pokrenula istragu samo protiv Fudbalskog saveza Srbije, a Švajcarci se ne slažu sa tom odlukom.

Švajcarski „Blik“ je objavio tekst pod nazivom „Šta narod kaže o disciplinskom postupku protiv Srbije?“ koji je svima privukao veliku pažnju.

Mišljenje tamošnje javnosti je podeljeno, dok neki odluku FIFA da samo protiv Srbije pokrene disciplinski postupak smatraju „pravednom, jer su Srbi provocirali i govorili stvari koje nemaju veze sa fudbalom“, drugima je čudno što Švajcarska neće snositi nikakve sankcije.

Srbija Švajcarska Foto:EPA-EFE/Georgi Licovski

„Stvarno navijam za nacionalni tim, ali mislim da i on mora da snosi sankcije za sve što se desilo. Granit Džaka treba da bude kažnjen, jer kao kapiten tima treba da bude uzor svima ostalima, a to nije učinio uz svoje provokacije na terenu“, rekao je jedan Švajcarac za „Blik“.

To mišljenje deli još jedan sagovornik koji kaže:

„Odluka je pravedna, ali mislim da i Granit Džaka treba na neki način da bude kažnjen.“

Švajcarska je pobedila u toj utakmici sa 3:2 i zbog toga je prošla u osminu finala, gde će igrati sa Portugalom od 20 časova.

BONUS VIDEO Dragan Stojković Piksi 80 minuta pričao o Srbiji na Mundijalu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare