Dragan Stojković Srbija Švajcarska Foto:REUTERS/Carl Recine

Veliko fudbalsko ime, selektor koji je od reprezentacije napravio napadačku (nažalost ne i defanzivnu) mašinu siguran je magnet za kritike nakon neuspeha.

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

Mim
.

Srbija je eliminisana sa Mundijala nakon što je Švajcarska slavila sa 3:2 u poslednjem kolu grupne faze Svetskog prvenstva, a od tada je uglavnom na meti kritika selektor Dragan Stojković Piksi.

PROČITAJTE JOŠ

U podcastu „Mundocast“ rad srpskog stratega kritikovali su Joško Jeličić, bivši fudbaler, te Robert Šola, glavni urednik „Sportskih novosti“ i Ivica Landeka, hrvatski trener.

„Srbija je u utakmicu ušla sa puno emocija i puno taktičke nediscipline. To je nedopustivo na Svetskom prvenstvu i ozbiljna ekipa to ume da kazni“, poručio je Landeka.

Ubrzo se na to nadovezao i Šola koji je uz nedisciplinu govorio i o odbrani koja je bila najveći problem „orlova“ na Mundijalu.

„Pomislio sam pre utakmice: Piksi ti ili si genijalac ili teški blefer. Srbi su napali praktično sa sedam igrača. Zamislite da Hrvatska u utakmicu krene sa Livajom, Petkovićem, Kramarićem, Oršićem i Perišićem, bez korektora u veznom redu. Švajcarci su bez problema dolazili u prilike, a odbrana Srbije nije radila ništa u odbrambenom bloku. Piksi je bio potpuno izvan svega. Srbi su primili osam golova u tri utakmice, samo je Kostarika primila više. Treba napomenuti da su i Brazil i Švajcarska promašili još puno prilika“, završio je Šola.

BONUS VIDEO Piksi: Možda bi neki voleli da idem za Pariz

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar