Foto: Pedro Fiuza/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Dan koji smo svi čekali.

Dok raste temperatura u isčekivanju spektakla Srbije i Brazila kojim se zatvara peti, najvažniji dan turnira za navijače „orlova“, gledaćemo vrhunski fudbal.

Prvi će na teren u 11 časova rivali Srbije u grupi G. Sa velikom pažnjom ćemo gledati okršaj Džake, Šaćirija i ostalih dužnika Srbije sa prethodnog Mundijala protiv Kameruna koji vreba šansu iz prikrajka.

PROČITAJTE JOŠ

Meč će krojiti i sudbinu našeg tima, a ujedno će biti i prilika da se bolje upoznaju naredni rivali.
S obzirom na to da su ambicije plasman u osminu finala i mečevi u grupi H sa kojom se ukršta naša grupa će se gledati sa velikom pažnjom.

Prvo će na teren od 14 časova Urugvaj i Južna Koreja. Urugvajci verovatno poslednji put na Mundijalu gledaju Suareza, Kavanija i Godina, simbole ove generacije, dok se Koreja uzda u Hon Min Sona.

Od 17 časova nas očekuje izuzetno uzbudljiv okršaj Portugala i Gane.

Selekcija koju je Srbija sprečila da direktno ode na Mundijal će biti u centru pažnje i zbog dramatične odluke Ronalda da napusti Junajted u toku Mundijala čime je dobrim delom ukrao šou i bio u centru pažnje. Pisalo se i o lošoj atmosferi u timu, pa će biti zanimljivo videti kako će sve izgledati protiv verovatno najtalentovanije afričke selekcije koja preti da pomrsi račune favoritima.

I kada sva ta uzbuđenja prođu, dolazi na red ono najveće.

@nova.rs_portal Koji rezultat ti predviđaš? ⚽️🇷🇸 ORLOVI, DO POBEDE 💪🏼 #fyp #foryou #foryourpage #srbija #fifaworldcup #svetskoprvenstvo #fudbal #football ♬ Mitrogol - negujmosrbski & Ana Kokić

Srbija će u meču koji se čekao godinu dana izaći na megdan Brazilcima od 20 časova.
I jedni i drugi pucaju od samopouzdanja, pa neka puca i sve na terenu, a da posle meča vatromet slavlja puca u Srbiji.

Vežite se, polećemo.

BONUS VIDEO Poslednji trening Srbije pred Brazil