Švajcarci su savladali Srbiju sa 3:2 i tako eliminisali sa Svetskog prvenstva u jednom od najluđih mečeva Mundijala.

Foto:Nova.rs/Promo

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

Mim
.

Sve informacije ćete moći da ispratite uz Nova.rs, a dva reportera Žikica Babović i Miloš Ljubisavljević će učiniti da doživite Mundijal kao nijedan pre.

Švajcarska je slavila sa 3:2 i tako ostavila Srbiju na poslednjem mestu grupe G sa samo jednim osvojenim bodom.

Prvi pogodak je postigao Đerdan Šaćiri u 20. minutu, a onda su usledili najbolji minuti Srbije na ovom susretu. Najpre je Aleksandar Mitrović pogodio za 1:1 u 26. minutu, a onda je osam minuta kasnije Vlahović pogodio za 2:1. Embolo je izjednačio, a onda je Frojler doneo prednost u 48. minutu.

Nakon toga Srbija nije imala prave šanse, delovalo je da je potpuno fizički pala. Odbrana nije bila na nivou koji je bio potreban, a kada je usledio fizički pad od 60. minuta uz neprestane provokacije Granita Džake i ostalih Švajcaraca Srbija jednostavno nije uspela da pronađe način da matira odbranu rivala. Džaka je provocirao klupu Srbije, koja je u jednom trenutku skočila i reagovala, a sve je eksplodiralo kada je Nikola Milenković gurnuo Džaku.

Pokazalo se da i odličan napad Srbije (pet golova u tri utakmice) nije pomogao našoj selekciji jer je odbrana bila druga najgora na turniru nakon Kostarike (osam primljenih golova).

Sudija je jedva uspeo da smiri tenzije jer je i Aleksandar Mitrović imao šta da kaže švajcarskom vezisti.

Nije bilo dovoljno snage, a sa tribina je bilo mnogo provokacija među navijačima, pa su neki švajcarski navijači izbačeni sa tribina.

Brazil se plasirao u nokaut fazu sa prvog mesta, iako je u poslednjem kolu izgubio od Kameruna sa 1:0. Švajcarska je sa šest bodova završila na drugom mestu, dok je Kamerun osvojio četiri.


Srbija – Švajcarska 2:3 (2:2)

(Mitrović 26, Vlahović 34 – Šaćiri 20, Embolo 44, Frojler 48)

Stadion: 974 (Doha). Sudija: Fernando Raspalini (Argentina).

Srbija: Vanja Milinković-Savić, Milenković, Veljković (od 55. Gudelj), Pavlović, Lukić, Živković (od 78. Radonjić), Sergej Milinković-Savić (od 68. Maksimović), Kostić, Tadić (od 78. Đuričić), Vlahović (od 55. Jović), Mitrović.

Švajcarska: Kobel, Vidmer, Akandži, Šer, Rodrigez, Frojler, Džaka, Šaćiri (od 69. Zakarija), Sou (od 69. Fernandes), Vargas (od 83. Fasnaht), Embolo (od 90+6. Okafor).

🇷🇸 Srbija - Švajcarska 🇨🇭 2:3 (2:2)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare