EPA-EFE/LAURENT GILLIERON

Svi znamo kako se završio prošli meč, ali ovoga puta fokus bi trebalo da bude na terenu i što boljoj igri

Odlučujući duel u grupnoj fazi Mundijala između Švajcarske i Srbije igra se u petak od 20 sati, a u sličnoj situaciji su reprezentaicje bile i pre četiri godine na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Švajcarska je na Mundijalu u Rusiji nakon preokreta slavila sa 2:1, ali su meč obeležile i provokacije Đerdana Šaćirija i Granita Džake, koji su pokazivali simbol dvoglavog orla sa zastave Albanije.

Ovaj diplomatski incident završen je tako što je Svetska fudbalska federacija (FIFA) kaznila obojicu sa po 10.000 dolara, ali im Srbi to nikada nisu oprostili.

PROČITAJTE JOŠ:

Na konferenciji za medije prd meč sa Srbijom ispred švajcarskog tima pričali su selektor Murat Jakin i poznati defanzivac Manuel Akandži.

Očekivano, na početku konferencije pitanja su bila usmerena na prethodni meč, provokacije, kao i na pitanje Kosova, ali je selektor Murat Jakin bio spreman da odgovori.

„Samo želimo da igramo fudbal i gledamo kako da prođemo dalje“, rekao je Murat Jakin.

Iako su u nekoliko navrata novinari pitanjima pokušali da priču prebace na politički teren i podsete na situaciju sa prethodnog Mundijala, to im nije uspevalo, jer su konstantno dobijali iste odgovore.

PROČITAJTE JOŠ:

„Rekao sam da želimo da pričamo o fudbalu i samo nas fudbal zanima, to važi i za Šaćirija i za Džaku. Ostalo ćemo ostaviti po strani. Sve sam rekao, fokusirani smo na fudbal, od nas zavisi sve i to je jedino bitno“.

Ni Akandži nije želeo da priča o prošlom meču.

„Igrao sam pre četiri godine, bilo je nekih stvari oko terena, ali to nas sada ne zanima. Fokusirani smo na teren i da osvojimo tri boda“, istakao je defanzivac Mančester sitija.

Pitanja oko provokacija i političke situacije nisu mogla da zaobiđu ni bivšeg reprezentativca Švajcarske Johana Đurua, koji je pričao za srpske izveštače u Kataru.

„Nadam se da neće biti nikakvih provokacija. Prošle su četiri godine, igrači su iskusniji. Ovo je fudbalska utakmica, s toga se nadam da neće imati nikakvu političku konotaciju i da će se svi koncentrisati samo na fudbal“, naglasio je Đuru.

BONUS VIDEO Borusija šokirala Bajern, svi golovi iz velikog nemačkog derbija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar