Foto: Hasan Bratic/DeFodi Images / Shutterstock Editorial / Profimedia, EPA-EFE/Tolga Bozoglu, 24sata.hr, Twitter

Mnogo je bilo naslovnih strana koje će ući u istoriju, ali su se u Hrvatskoj potrudili da naprave svetski haos.

Mim
.

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

Hrvatski list „24 sata“ odlučio je na naslovnoj strani objavi selektora Kanade Džona Herdmana koji je nedavno poručio igračima da će „je**** Hrvatsku“.

PROČITAJTE JOŠ

U komšiluku mu to nisu zaboravili, a pokušali su da ga ponize na svetskom nivou.

Zbog komentara su napisali „Jezičinu imaš. Imaš li i m***?“, što dovoljno govori koliko je komentar žacnuo sve u Hrvatskoj.

Otišli su i korak dalje sa poniženjem, pa su objavili montažu glave selektora Kanade na golom telu. Uz sve to se na montaži nalaze i dva javorova lista, koji su simbol Kanade i nalaze se na zastavi, koji prekrivaju usta (zbog ogromne jezičine) i međunožje.

Primetićete da je list koji prekriva međunožje neuporedivo manji od onog koji se nalazi preko ustiju, što je još jedan, nimalo elegantan, udar na muškost selektora Kanade.

Ovu naslovnu stranu je brzo video i kanadski „Yahoo Sports“.

„Hrvatski tabloid obrušio se na kanadskog selektora Herdmana zbog viralnog komentara. Nakon izjave izrečene tokom ‘trenutka strasti’, selekor kanadske muške reprezentacije Džon Herdman ušao je u vatru s Hrvatima. Herdman se odmah ispričao, ali čini se da je šteta već učinena. 24sata, jedne od najvećih dnevnih novina u Hrvatskoj, na naslovnoj strani su stavili fotošopiranu sliku golog Herdmana koji nosi javor preko usta i intimnih delova tela.“

Britanski „Mirror“ je objasnio da su Herdmana „Brutalno zadirkivali golom novinskom montažnom nakon komentara o Hrvatskoj“.

Potvrdio je i Herdman da je rekao da će njegovi momci „j***** Hrvatsku“.

„Bio je to strastveni trenutak, pokušao sam inspirirati momčad. Da, rekao sam to. To pokazuje nepoštovanje prema hrvatskom narodu i reprezentaciji. Razumem da smo na svjetskoj pozornici, ali u takvom trenutku hteo sam da se ne plašimo i damo sve od sebe u tu utakmicu. Ne bih voleo da umanjim poštovanje prema Hrvatskoj, ali mi želimo s takvim stavom ući u utakmicu protiv jedne od najboljih ekipa sveta. Tako smo ušli i protiv Belgije, to je deo nove Kanade“, rekao je Herdman.

BONUS VIDEO Prvi trening reprezentacije Srbije posle poraza od Brazila

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare