Foto: EPA-EFE/Noushad Thekkayil

Santoš i Ronaldo su razgovarali pre Švajcarske.

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

Mim
.

Reprezentacija Portugala lako je savladala Švajcarsku u osmini finala Svetskog prvenstva u Kataru (6:1). Ono što je možda bio još jači utisak pd ovako ubedljive pobede je odluka selektora Portugala Fernanda Santoša da ostavi na klupi prvu zvezdu ekipe Kristijana Ronalda. Selektor je izjavio da je imao privatni razgovor sa doskorašnjim fudbalerom Mančester junajteda, i da mu je objasnio zašto neće igrati.

Pročitajte još

„Da, imali smo razgovor pre utakmice, bilo bi loše da nismo. Od momenta kada sam preuzeo nacionalni tim, uvek sam nastojao da održim dobre odnose sa igračima. Taj razgovor je morao da se dogodi. Ronaldo je naš kapiten i svi znaju šta on predstavlja za naš fudbal. Razgovarali smo na dan utakmice sa Švajcarskom. Pre toga nismo pričali. Seli smo posle ručka i objasnio sam mu da neće biti starter kako se ne bi iznenadio. Rekao sam mu: Slušaj, nećeš biti starter, to je bolje za strategiju“. Nije bio srećan. Pitao me je da li mislim da je to dobra ideja. To je bio normalan razgovor i sve je prihvatio“.

Govorio je i o situaciji kada je Ronaldo želeo da napusti Mundijal.

„On nikada nije želeo na ode iz nacionalnog tima. Hteo je da se zagreva zajedno sa igračima iako je znao da neće biti starter. On je bio taj koji je prvi išao da se raduje, i koji je inicirao pozdravljanje navijača. Sada je vreme da ga konačno ostavite na miru“, završio je Santoš.

Portugalu će protivnik u četvrtfinalu biti Maroko. Utakmica počinje u subotu od 16.00 časova.

BONUS VIDEO PIKSI – Zašto se portparolu FSS ne sviđa pitanje Nove S?