Mnogi se pitaju kakav je odnos na relaciji selektora i napadača, ne izgleda idilično...

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

Mim
.

Srbija je propustila priliku da osvoji tri boda na Mundijalu pobedom nad Kamerunom, nakon što su Afrikanci u tri minuta postigli dva pogotka za 3:3 u drugom kolu Svetskog prvenstva.

PROČITAJTE JOŠ

Tokom većeg dela drugog poluvremena je delovalo kao da se Aleksandar Mitrović bukvalno bori za vazduh, kao da se jedva kreće. Ipak, selektor Dragan Stojković Piksi nije odlučio da ga zameni niti Dušanom Vlahovićem, niti Lukom Jovićem.

Kada se završio meč sa Kamerunom, na pitanje zašto Vlahović nije igrao Stojković je poručio pomalo i neočekivano.

„Vlahović nije 100 odsto na svom nivou. Imali smo dve prinudne izmene na centralnom bekovima, Veljkovića i Pavlovića. Da pokušamo da ubacimo napadača Luku Jovića bilo je preopasno, jer je Kamerun imao 4 igrača na našoj zadnjoj liniji. Nismo bili pametni, dali smo tri gola, ali nismo bili pametni da ovo završimo u svoju korist“, rekao je Stojković.

Dakle, Vlahović nije bio sto posto spreman. U to bismo bez pogovora poverovali da Vlahović ne pokušava da pošalje drugačije poruke.

Najpre je na Instagramu kao replika na izjavu Piksija posle prvog meča da je Mitrović bio na 50 odsto, a Vlahović na oko 30, srpski napadač odgovorio sa slikom uz poruku „Uvek spreman“.

I to nije bilo dovoljno već je napadač Juventusa odlučio da posle utakmice neočekivano trči po terenu na kom se do tada malopre igrao fudbal.

Hteo je da pošalje jasnu poruku da je hteo da igra i to se dobro čulo.

Uostalom i Marko Grujić je poslao zagonetnu poruku.

„Ne znam da li ima problema sa povredom, ili je nešto drugo u pitanju… Nije pitanje za mene!“

Posle Brazila se istakla još jedna izjava Piksija.

„Moraćemo dobro da razmislimo i izvagamo o čemu se radi pred naredne mečeve. Moraće da igraju zdravi igrači. Pričao sam sa njima nekoliko dana i dobio sam uverenje da je sve u redu što se tiče povreda. Očigledno, međutim, da nije. Moraćemo da tražimo druga rešenja ukoliko se situacija ne poboljša, ali ima vremena da donesemo odluke, dobre za tim”, poručio je Stojković.

BONUS VIDEO Nova.rs na treningu reprezentacije Srbije u Kataru

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare