EPA-EFE/Tolga Bozoglu

Pismo koje bi Nejmaru moglo mnogo da znači, da li je poruka upućena samo Srbima?

Ronaldo, jedan od najboljih napadača u istoriji fudbala, oglasio se nakon povrede Nejmara i poslao snažnu poruku svom sunarodniku.

Nejmar je u meču sa Srbijom više puta fauliran, a na kraju se ispostavilo da mu je zglob natekao, te će morati da pauzira bar do nokaut faze Svetskog prvenstva.

Ronaldo je pismo počeo rečima „Super si, Nejmare! Gigant“. Nakon toga imao je opširnu poruku koju prenosimo u celosti.

PROČITAJTE JOŠ:

„Siguran sam da ti se većina Brazilaca, poput mene, divi i da te voli. Tvoj talenat te je, inače, odveo toliko daleko, tako visoko, da te ljubavi i divljenja ima u svakom kutku planete. I iz tog razloga, zbog toga što si stigao tamo gde jesi, zbog uspeha koji si postigao, mora da se nosiš sa toliko zavisti i zla“.

Na nivou proslavljanja povrede zvezde poput tebe, sa pričom poput tvoje. Dokle smo to stigli? Kakav je ovo svet? Kakvu poruku prenosimo mladima? Uvek će biti ljudi koji navijaju protiv toga, ali je tužno videti društvo na putu banalizovanja netolerancije, normalizacije govora mržnje.

Upravo protiv ovog verbalnog nasilja sa razornom snagom danas pišem: vrati se jači! Pametniji! Gladan golova! Dobro koje činiš na terenu i van njega mnogo je veće od zavisti prema tebi.

Ne zaboravi ni na trenutak putovanje koje te je učinilo svetskim fudbalskim idolom. Brazil te voli! Pravim navijačima potrebni su tvoji golovi, driblinzi, smelost i radost! Ne veličajte kukavice i zavidnike. Proslavite ljubav koja dolazi iz većine vaše zemlje. Vratićeš se i neka se sva mržnja pretvori u gorivo“, zaključio je Ronaldo.

Brazil će u naredna dva meča pokušati da bez Nejmara obezbedi prvo mesto u grupi, a onda se svi nadaju da će prva zvezda ekipe ponovo zaigrati i da će sa njegovim zglobom biti sve u redu.

BONUS VIDEO Katar 2022 Lična karta – Dušan Tadić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare