Rigobert Song/Foto: EPA-EFE/Tolga Bozoglu

Fudbalska reprezentacija Srbije remizirala je sa Kameruom 3:3 u 2. meču grupe G na Mundijalu u Kataru.

Foto:Nova.rs/Promo

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

Mim
.

„Orlovi“ su vodili sa 3:1, ali fudbaleri Rigoberta Songa se nisu predali i uspeli su da izjednače i osvoje bitan bod.

PROČITAJTE JOŠ

Song nije očekivao takvu reakciju njegovih igrača i veoma je ponosan na tim.

„Važno je bilo pokazati borbeni duh, odlučnost i to smo videli. Bili smo posvećeni u svojoj igri, prvi smo dali gol, a onda primili tri, mislili smo da je gotovo, a onda smo videli sjajnu reakciju igrača i žeim da im se zahvalim“, rekao je Song.

Foto: EPA-EFE/ABIR SULTAN

Osvrnuo se i na sukob koji je imao sa prvim golmanom Kameruna, Andreom Onanom, koji je izbačen iz reprezentacije.

„Pozicija golmana je vrlo važna, ali znate da igramo na vrlo teškom izazovnom takmičenju i znam šta ja moram da uradim, a to je da se postaram da tim ima prioritet u odnosu na pojedinca. Andre je želeo da iskorači, prihvatili smo tu odluku, imamo 26 igrača, svi smo tu zajedno i zato moramo da pokažemo timski duh, da budemo disciplinovani, da poštujemo jedni drugi. Znamo da je on dobar golman, ali znali smo da moramo danas bez njega.“

Foto:AP Photo/Petr Josek

„Lavovi“ su ostali u igri za plasman u eliminacionu fazu Svetskog prvenstva, ali ako žele u narednu rundu moraće da pobede selekciju Brazila.

„Čvrsto verujem u svoje igrače i mislim da možemo bolje nego danas, ali postepeno postajemo sve jači. Imamo nekoliko mladih igrača i ponekada morate da im date vremena. Protiv Švajcarske smo pokazali malo, ali danas mnogo više, da napredujemo. Oni su vrlo entuzijastični i posvećni, ponekad se malo zanesu i ako pogledate golove koje smo primili. Mi smo ih poklonili, to su greške mladih igrača, ali treba im dati povernje, biće sve bolji. Moguće je da pobedimo Brazil i verujemo u sebe. Čvrsto verujemo da smo sposobni da pobedimo i Kamerun može još toga da pokaže na Mundijalu. Jaki su oni, ali smo i mi“, dodao je Song.

BONUS VIDEO Dušan Vlahović trči nakon utakmice sa Kamerunom