Foto: EPA-EFE/Abedin Taherkenareh

Agonija Švajcarske i maestralna partija Portugala.

Mim

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

PROČITAJTE JOŠ...

Fudbaleri Portugala plasirali su se u četvrtfinale Svetskog prvenstva pošto su sa 6:1 savladali Švajcarsku u poslednjoj utakmici osmine finala.

Sam početak nije nagoveštavao ovakav ishod, pošto je Švajcarska imala nekoliko napada koji bi mogli da budu podvedeni pod opasne, ali ozbiljnijih prilika nije bilo sve do 17. minuta, kada je pravo niotkuda Goncalo Ramoš primio jednu loptu u kaznenom prostoru i iz naizgled izgubljene pozicije je zakucao u mrežu Švajcarske.

Od tog momenta, izuzev povremenih poluprilika i gola koji su postigli u momentu kada je pitanje pobednika već odavno bilo rešeno, Švajcarci na terenu nisu postojali.

Prvo je Pepe jedan centaršut iz kornera zakucao u mrežu za 2:0 u 33. minutu, nakon čega je Ramoš propustio dve dobre prilike da već reši pitanje pobednika, ali nije ih iskoristio, pa je na poluvremenu Portugal imao prednost od dva pogotka, najviše zahvaljujući golmanu Zomeru koji je maestralno zaustavio oba pokušaja strelca prvog gola na meču.

Švajcarci su na odmor otišli sa ciljem da pokušaju da u nastavku meč uvedu u dramu, ali je umesto toga Ramoš sjajno krunisao kontru za 3:0 u 51. minutu, da bi nokdaun „sajdžija“ iskoristio Gerero za 4:0.

Uspeli su Švajcarci preko Akanđija da smanje na 4:1, ali je Portugal do kraja postigao još dva pogotka, preko Ramoša u 67. i Rafaela Leaa u drugom minutu nadoknade za ogromnih 6:1 i poruku Maroku pred duel četvrtfinala.

Portugal – Švajcarska 6:1 (2:0)

(Goncalo Ramoš 17, 51, 67, Pepe 33, Gerero 55, Rafael Leao 90+2 – Akanđi 58)

Stadion: Lusail; Sudija: Cezar Ramos (Meksiko)

Portugal: Kosta – Dalot, Pepe, Dias, Gereiro – Karvaljo, Otavio, Bernardo Silva – Feliks, Fernandes, Ramos

Švajcarska: Zomer – Fernandes, Akanđi, Šar (od 46. Komer), Rodrigez – Frojler (od 54. Zakarija), Džaka – Vargas, Sou (od 54. Šeferović), Šaćiri – Embolo

Porutgal - Švajcarska 6:1

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare