Foto: EPA-EFE/Georgi Licovski

Kakvo ludilo.

Fudbaleri Argentine savladali su Poljsku sa 2:0 u meču 3. kola C grupe Mundijala u Kataru, ali su nakon neverovatne završnice oba tima prošla dalje, pa će tako Argentina kao proplasirana igrati u osmini finala protiv Australije, dok Poljake očekuje duel sa Francuzima.

#related-news_0

Pre početka meča računica je bila jasna – u slučaju remija, pod uslovom da Saudijska Arabija ne savlada Meksiko, obe ekipe bi bez problema prošle dalje. No, početak utakmice pokazao je da Argentici nemaju nameru da rizikuju, bukvalno su opsedali gol rivala, a sredinom prvog poluvremena imali su i idealnu šansu da povedu kada je dosuđen penal zbog faula Vojčeha Ščešnog nad Lionelom Mesijem, ali je golman Poljske uspeo da sjajnom odbranom spreči da lopta završi u njegovoj mreži.

Vredan pomena je još i šut Anhela di Marije direktno iz kornera, ali je saigrač iz Juventusa uspeo da ga spreči u nameri da pogodi mrežu.

No, to je bio tek uvod u haos.

Već u 46. minutu Aleksis Mek Alister je pogodio za 1:0 nakon lepe akcije, a kada je Hulijan Alvarez povećao na 2:0, činilo se da će Poljaci ne samo pretrpeti debakl, već doživeti pravu katastrofu.

Naime, Meksikanci su u tim momentima imali takođe 2:0, uz prednost Poljske u kartonima (Poljaci imali pet žutih kartona, Meksiko sedam), pa im je bio neophodan još jedan gol.

Nisu ga oni postigli, jeste Saudijska Arabija u dubokoj sudijskoj nadoknadi, pa će na kraju Poljska sa drugog mesta u narednu fazu gde je čeka aktuelni prvak planete, dok Argentinu očekuje duel sa „kengurima“.

Meksiko i Saudijska Arabija idu kući.

Poljska – Argentina 0:2

(Mek Alister 46, Alvarez 67)

Stadion: 974; Sudija: Dani Makeli (Holandija)

Poljska: Ščensni – Keš, Glik, Kivior, Berežinski – Frankovski, Bjelik, Krihovjak – Zjelinski – Levandovski, Šviderski

Argentina: Martinez – Molina, Romero, Otamendi, Akunja – De Pol, Fernandez, Makalister – Mesi, Di Marija, Alvarez

Saudijska Arabija – Meksiko 1:2 (0:0)

(Salem Aldavsari 90+5 – Martin 47, Čavez 52)

Stadion: Lusail; Sudija: Majkl Oliver (Engleska)

Saudijska Arabija: Al Ovais – Tambakti, Al Boleali, Al Amri –Al Ganam, Al Hasan, Kano, Abdulhamid – Al Burajhan, Al Šehri, Al Davsari

Meksiko: Očoa – Sančez, Montes, Moreno, Galjardo – Alvarez, Čavez, Pineda – Lozano, Martin, Vega

Standings provided by Sofascore

Poljska - Argentina 0:2; Saudijska Arabija - Meksiko 1:2

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar