Maradona Foto: Dragana Udovičić

Bili su bliski pred smrt.

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

Mim
.

Tokom Svetksog prvenstva u Kataru je obeleženo i dve godine od smrti legendarnog Dijega Armanda Maradone. Jedan od najvećih fudbalera u istoriji je ostavio dubok trag, a njegov život su obeležile i brojne kontroverze van terena.

PRIČAJTE JOŠ

Njegov saigrač iz Argentine, koji je takođe paralelno imao sjajnu karijeru i buran život, Kaudio Kaniđa je pričao o poslednjim danima i životu MAradone za italijanski „Korijero delo Sport“.

„Za njegovu smrt sam saznao čitajući portale. Prvo sam pomislio da je to jedna od uobičajenih glasina, onih koje se redovno demantuju. Da je bolestan, da je u komi, da je mrtav, da je još uvek živ. Tada sam shvatio da su informacije tačne. Razgovarali smo dva meseca pre njegove smrti. Ne želim da zvučim arogantno, ali mislim da sam mu bio najbliži od svih njegovih saigrača“, rekao je Kaniđa.

Zatim je prokomentarisao Maradonin neuspeh na doping testu tokom Svetskog prvenstva 1994. i otkrio kako je legendarni fudbaler reagovao na to.

„To ga je uništilo. Uspeo sam da dođem do njegove sobe i zagrlim ga. Nismo rekli mnogo, samo nekoliko reči. Dijego je plakao, a i ja sam plakao. Osećao se kao da je izdat. Bio je na vrhuncu fizički. , trenirao je u Bostonu dva puta dnevno. Uzeo je taj proizvod misleći da su vitamini. Da budemo potpuno jasni, nisu mu bili potrebni lekovi da bi igrao bolje.“

BONUS VIDEO Brazil iza, a šta je ispred nas

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar