Dragan Stojković Piksi
Dragan Stojković Piksi Foto: Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Kadrovski problemi u našoj reprezentaciji

Foto:Nova.rs/Promo

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

Mim
.

Srbija je odigrala nerešeno sa Kamerunom 3:3 u drugom kolu Svetskog prvenstva, a Dragan Stojković Piksi ponovo je pričao o problemu sa povredama naših reprezentativaca.

Piksi zbog povrede nije mogao da računa na Dušana Vlahovića, a Miloš Veljković i Strahinja Pavlović su tokom susreta tražili izmenu.

PROČITAJTE JOŠ:

„Moramo da vidimo zdravstveno stanje igrača, da znamo na koga ćemo računati za sledeći meč. Pogotovo u poslednjoj liniji mora da bude više komunikacije. Ovakve greške ne bi smele da se ponavljaju. Igraćemo ono što najbolje znamo, da budemo ofanzivni, da pokušamo da pobedimo. Tražio je izmenu (Pavlović). Osetio je primicač. Preveliki je rizik da ne dođe do teže povrede. Pretpostavljam da će uspeti to da sanira u narednih par dana. Kada vam igrač traži izmenu, morate da reagujete tako. Imali smo drugačije taktičke zamisli, ali ovo je došlo neplanirano“, rekao je Piksi na konferenciji.

Otkrio je i šta je rekao igračima u svlačionici.

„Pružio sam svima ruku na požrtvovanosti, čestitao sam im na onome što su pokazali, rekao da moraju da podignu glavu, osećaju i oni frustraciju posle 3:3, što je i normalno. Imali smo sve u svojim rukama i olako smo se odrekli pobede. To je jednostavno tako. Najvažnije je da se odmore, da vidimo kakvo je zdravstveno stanje, biće sastanaka, video-analize, da se ukaže na greške koje ne bi smele da se dešavaju“.

Luka Jović je mogao da igra, ali nije dobio šansu sa klupe.

„Vlahović nije 100 odsto na svom nivou, kao što ste videli, imali smo dve prinudne izmene i to centralnih bekova – Veljkovića i Pavlovića i to je dosta poremetilo naše ideje da pokušamo da ubacimo napadača, recimo Luku Jovića. S obzirom na to da je Kamerun imao četvoricu igrača u našoj zadnjoj liniji. Nismo bili pametni“.

BONUS VIDEO Obišli smo fan zonu u Dohi, gde i šeici žickaju za pivo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar