Foto: EPA-EFE/Neil Hall

Sve je spremno za konačni obračun.

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

Mim
.

Cela Srbija sa nestrpljenjem i nadom dočekuje meč trećeg kola grupe H protiv Švajcarske u kojem ima priliku da izbori plasman u nokaut fazu Mundijala posle 24 godine.

Pobeda je imeprativ, ali sama po sebi ne garantuje ništa.

PROČITAJTE JOŠ

Ukoliko savladamo večerašnjeg rivala, prestići će ga po broju bodova i ukoliko Kamerun ne iznenadi Brazil, sve će biti jasno.

U jednom scenariju ni to neće biti dovoljno. Naime, kada bi Kamerun pobedio Brazil, i oni bi imalu. Loša vest za Orlove je da već imaju lošiju gol-razliku pa bi trebalo da savladaju

Švajcarsku većom razlikom nego što to uradi Kamerun svog rivala.

Standings provided by Sofascore

Srbija trenutno ima 3:5, dok Kamerun ima 3:4 gol razliku. U slučaju d aobe selekcije pobede sa jednim golom svoje rivale, Kamerrun će ići dalje. U slučaju da Srbija pobedi sa dva gola razlike, ni to neće biti garant prolaza, jer i u slučaju da na primer bude 2:0, a Kamerunci pobede sa 4:3 išli dalje zbog više datih golova, dok bi sa pobedom od 3:2 odliučivali žuti kartoni. Dakle, u slučaju pbede Kameruna, neće biti lako proći u osminu finala.

Švajcarska bi sigurno napredovala pobedom, a biće im dovoljan i bod ako Kamerun ne pobedi Brazil. Kamerun je u sličnoj situaciji kao Srbija. Želi samo pobedu, pod uslovom da Švajcarci ne pobede Srbiju.

Brazil će izgubiti prvo mesto ako izgubi od Kameruna, a Švajcarska pobedi Srbiju sa dva ili tri gola, u zavisnosti od broja postignutih golova, ali o tome niko ne želi da razmišlja.

BONUS VIDEO Reprezentacija navijača dala gol Kamerunu, „orlovi“ na pragu osmine finala

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare