Foto: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia/Facebook/Zana Avdiu

Otac je branio sina koji je provocirao Srbe na Mundijalu.

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

Mim
.

Kao što se i očekivalo, duel između fudbalske reprezentacije Srbije i Švajcarske u 3. kolu Mundijala u Kataru je bio pun tenzije i skandala.

PROČITAJTE JOŠ

Do incidenta je došlo nakon što su ih isprovocirali švajcarski fudbaleri Granit Džaka i Đerdan Šaćiri, Albanci poreklom sa Kosova, a srpski fubaleri su naseli na provokacije i ušli u sukob sa rivalima.

Džaka je imao i jedan prostački ispad, a nakon što je takvo ponašanje kritikovala novinarka sa Kosmeta Zana Avdiju, na njen račun stiglo je more užasnih uvreda, a sada se uvredama priključio i Džakin otac, Regip Džaka.

Avdiju je objavila fotografiju Džake koji se drži za međunožje i napisala:

„Postupak Granita Džake je sramota. Čin uličara. A tragedija je što niko nije propustio da redistribuira ovu fotografiju.“

Zana se posle ove izjave pojavila u studiju kosovske televizije „T7“. Nakon što je objasnila svoju kritiku, u studio se putem telefona uključio Džakin otac koji je odmah rekao:

„Dobro znate da ja zapravo nisam osoba sa TV stanica ili novina. Ja sam čovek od žrtve, rada i zatvora“, započeo je svoje izlaganje Džaka, koji je svojevremeno hapšen od strane srpske policije zbog podrške terorističkoj OVK.

Nakon toga je uspeo i da se posvađa sa novinarkom.

„Samo sam hteo da podsetim ovu damu, Zanu… neću ići previše u detalje i reći ko je ona, svi to dobro znaju“, rekao je Džaka, nakon čega ga je Avdiju prekinula: „Ne razumem tačno šta mislite pod tim?“

Foto: EPA/JEAN CHRISTOPHE BOTT

Džaka ju je prekinuo i počeo da viče:

„Molim te, ne želim ni jednu diskusiju sa tobom. Kada Granita Džaku naziva uličarem, to je velika sramota. Ona koja sedi u ovoj emisiji i nema pojma ni o sportu, ni o emocijama, ni o albanskoj kulturi, ona nema pojma apsolutno. Takva žena, koja se toliko bavi sportom, ali nema znanja ni o sportu, ni o bilo čemu drugom, suprotstavlja se dečaku albanske krvi, koji čini ponosnim ne samo mene kao oca, već i sve Albance svuda. Ona je našla da Granita naziva uličarem, ne znajući značenje te reči. Izvodi te pred sud i kritikuje taj gest, a ni sama ne razume značenje, i govori o seksualnim stvarima koje ne postoje.“

Srbija Švajcarska Foto:REUTERS/Marko Djurica

Regip se tu nije zaustavio i nastavio je da vređa novinarku.

„Ovi ljudi vređaju njegovu majku, ženu i decu, prave brojne gestove, skandiraju ‘Ubijte Albance!’, ‘Kosovo je Srbija!’, a ona Granita naziva uličarem. Gest Džake nije bio ni politički ni šovinistički, nije učinio ovaj gest da nekoga uvredi. Šteta što ona podržava ove srpske stavove“, dodao je Ragip.

Nakon ovog izlaganja je usledila pretnja.

„Opet vas upozoravam, treba da pazite šta pišete o porodici Džaka. U suprotnom, saznaćete šta će se desiti, odgovaraćete. Ali kada dođe vreme za to, za vas će biti kasno, kunem vam se životom. Zato što ne poznajete porodicu Džaka“, zapretio je Džakin otac.

BONUS VIDEO Dragan Stojković Piksi 80 minuta pričao o Srbiji na Mundijalu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare