Foto: AP Photo/Darko Vojinovic

Hrvatska nikada nije pobedila Brazil.

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

Mim
.

Kapiten hrvatske fudbalske reprezentacije Luka Modrić izjavio je u Dohi uoči meča sa Brazilom da je njegova selekcija napravila veliki rezultat ulaskom u četvrtfinale ali da se neće time zadovoljiti.

Četiri godine nakon što je proglašen najboljim igračem svetskog prvenstva u Rusiji na kom je hrvatska reprezentacija osvojila srebro, Luka Modrić i u Katru predvodi „Vatrene“ do velikog rezultata.

PROČITAJTE JOŠ

Hrvatska je u svom šestom nastupu na svetskim prvenstvima već treći put stigla do četvrtfinala, nakon što je 1998. osvojila bronzu, a 2018. srebro.

Brazilski mediji pišu kako će duel protiv Brazila biti Lukin oproštaj od Svetskog prvenstva, ali Modrić je uveren kako hrvatska priča u Dohi nije završena.

„Napravili smo veliku stvar ulaskom u četvrtfinale, ali želimo još više. Čeka nas možda i najveća utakmica na turniru. Po prikazanoj igri su među glavnim favoritima. Moramo biti pravi, moramo dati maksimum kao što smo dali do sada. Ne zadovoljavamo se ulaskom u četvrtinale. Imamo svoju snagu, verujemo u nas i tako ćemo se postaviti na terenu,“ izjavio je Modrić.

Modrić je istakao kako će ključ biti ne dozvoliti Brazilu da se razigra.

„Nekoliko sam puta igrao protiv Brazila, ali još nismo uspeli da ih pobedimo. Nadam se da će se ta tradicija promeniti. Brazil na svakoj poziciji ima fenomenalne igrače, moraćemo da budemo agresivni, trkački na visokom nivou. Ne smemo da im dozvolimo da se razigraju. Moraćmo da budemo agresivni i čvrsti kada nemamo loptu,“ dodao je Modrić.

Foto: PA-EFE/Abir Sultan

U poslednjem medijskom istupu, Modrića je pohvalio njegov klupski saigrač Vinisijus.

„Lepo je čuti kada Vini priča tako lepo, on je odličan dečko, imamo super odnos, igra neverovatno, napredovao je puno, to pokazuje u Realu i Brazilu. Siguno da nas čeka težak zadatak zaustaviti ga. Sigurno ću saigračima pomoći sa nekim detaljima kako da mu otežamo posao. Ovde smo da se svako bori za svoju zemlju.“

Novinari su tražili i da prokomentariše snagu Brazila i Argentine.

„To su velikani svetskog fudbala, dve svetske ekipe sa puno velikih igrača. Uživam da ih gledam, uživanje je igrati protiv takvih ekipa. Kada igraš protiv njih to je praznik za fudbal i nešto što svako želi, posebno na velikim takmičenjima kao što je svetsko prvenstvo.“

U praktično svim analizama i predviđanjima, Brazil je favorit. Ali, Modrić je naglasio kako se ne zamara takvim stvarima.

„Ne bavimo se statistikama i analizama, fokusirani smo na nas. Normalno da svi daju Brazilu veće šanse, ali puno smo puta pokazali da ne pobedjuju uvek favoriti. Poštujemo ih, ali verujemo u nas i sposobni smo za sve.“

Dodao je i kako se raduje susretu sa bivšim i sadašnjim igračima Reala, ali kako tek nakon utakmice mogu biti prijatelji.

„Radujem se što ću igrati protiv nekih bivših i sadašnjih saigrača, ali samo nakon utakmice možemo biti prijatelji. Svatko gleda sebe i bori se za svoju državu.“

Modrić nije želeo da otkrije svoje planove za budućnost.

Foto: EPA-EFE/Rolex dela Pena

„Stvarno ne razmišljam o budućnosti, videćemo, 100 posto sam koncentrisan na ovo svetsko prvenstvo. Biće vremena za razmišanje o budućnosti. Nažalost, nemam neku taktiku za podmladjivanje.“

Već uobičajeno na treninzima hrvatske selekcije igaju stariji protiv mlađih, U Rusiji su pobeđivali mladi, sada je situacija nešto drugačija.

„Igramo i dalje, ali ovaj put starci pobedjuju. Jedna utakmica je završena nerešeno, ali uglavnom starci pobedjuju“.

Modrić je pohvalio i organizaciju SP-a.

„Što se tiče organizacije i atmosfere, sve je super. Osećamo se ugodno i uživamo. Dobro je što nema puno putovanja, nemam nikakve primedbe, sve je u najboljem redu,“ poručio je on.

Pokušao je odgovoriti i na pitanje zašto Hrvatska daje toliko sjajnih fudbalera?

„Hrvatska je, jako talentovana nacija i to ne samo u fudbalu. Po tome smo prepoznatljivi. Uvek izbacujemo talente u svim sportovima. Nemam neko posebno objašnjenje, volimo sport, radjaju se talenti. Dobro se radi u školama fudbala, jednostavno, talentovana smo nacija,“ naglasio je Modrić.

BONUS Piksi o debaklu u Kataru

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare