Fudbalska reprezentacija Hrvatske
Fudbalska reprezentacija Hrvatske; Foto: EPA-EFE/Abir Sultan

Navikli smo da fudbal dovede do brojnih teških reči, ali je utisak da je ovo zaista previše.

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

Mim
.

Kada je najavljeno da će Alan Širer i Rio Ferdinand govoriti u studiju BBC niko nije očekivao ovakav niz prozivki.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, očigledno se dugogodišnji fudbalski animozitet između Hrvatske i Engleske prelio na ove legende. Podsetimo, Englezi su ispali iz Lige nacija, dok je Hrvatska koja im je poslednjih 15 godina često bila rival u kvalifikacijama uspela da ode na Fajnal for.  Hrvatska je i izbacila Englesku sa Mundijala u Rusiji, pa je mnogo tu računa koji još uvek nisu izmireni. Ipak, ovakve poruke bez ikakvog srama su šokirale čak i BBC koji je poznat po visokim standardima.

„Bio je previše opušten, jako se ležerno zaletio. To je bilo smešno. Ne možeš se zaleteti kao Livaja, moraš postići gol ili ćeš izgledati kao kompletni idiot. I Levandovski je to napravio neki dan, to je čudno. Ne možeš da imaš dovoljno snage ako se tako zaletiš“, pričao je Ferdinand.

Širer, najbolji strelac u istoriji Premijer lige i stručnjak za penale, pojasnio je kako bi trebalo izvesti jedanaesterac.

„Treba uzeti loptu, izabrati gde ćete šutirati, zatrčati se odlučno i opaliti je najjače što možete. Upravo to je uradio Pašalić, koji je postigao gol iz odlučujućeg penala. Uzeo je agresivniji zalet, odabrao je mesto i postigao gol. Nije to lako na ovom nivou, ali on je pokazao kako se to radi.“

BONUS VIDEO Sve što ste hteli da znate o Hrvatici prebujnih grudi