Kad je vrućina, onda je vrućina, pa dobro dođe znati kako od nje pobeći.

Partner specijala „Istraži Qatar 2022“ je soccer bet.

Soccerbet

Sat po sat, dan po dan, nedelju po nedelju, Svetsko prvenstvo se bliži. I dok je mnoge iznenadila odluka da Mundijal bude pomeren sa uobičajenog letnjeg termina na zimu, vremenski uslovi u Kataru savršeno pokazuju logiku takvog sleda događaja.

Odgovor na pitanje kako se snaći po katarskoj vrućini donose nam momci iz zvanične navijačke grupe fudbalske reprezentacije Srbije po imenu „Džentlmeni“, koji će se potruditi da vam kroz serijal Istraži Qatar 2022 na portalu Nova.rs daju odgovor na sva pitanja vezana za put i boravak u Kataru.

Naime, širom Dohe i ostalih gradova u kojima se održava Svetsko prvenstvo postavljene su kućice u koje je moguće ući sa ciljem rashlađivanja. U njima je temperatura prijatnih nešto malo preko 20 stepeni, što je, u poređenju sa katarskih +40, u najmanju ruku prijatno, a neretko i neophodno, pogotovo za one koji dolaze sa podneblja na kom temperature ne idu toliko visoko.

Doduše, tokom Mundijala ne bi trebalo da bude baš toliko strašno – prosečna temperatura u novembru i decembru ide od 24 do 29 stepeni, ali ume i da varira, pa iako je velika verovatnoća da će biti nešto prijatnije nego što je u letnjim mesecima, ipak nije zgoreg znati gde je moguće naći osveženje, u slučaju da za njim bude potrebe. Pogotovo jer novembar i decembar važe za suve mesece, te je šansa za padavimana gotovo minimalna.

BONUS VIDEO Istraži Katar – alkohol u Dohi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram