Foto: EPA-EFE/Neil Hall

Opomena za "karioke".

Fudbaleri reprezentacije Brazila poraženi su od Kameruna rezultatom 1:0 u meču 3. kola G grupe Svetskog prvenstva u Kataru, čime su se na častan način oprostili od Mundijala.

PROČITAJTE JOŠ...

Od samog početka meča Brazil je krenuo odlično, napali su Kamerunce, i iz minuta u minut pleli mrežu pred golom afričke reprezentacije, a posebno je briljirao Gabrijel Martineli, koji je fantastičnim driblinzima do ludila dovodio igrače Kameruna.

Ipak, Brazil nije uspevao da reši pitanje pobednika, ređali su se promašaji, a posebno se istakao golman Kameruna Devis Epasi koji je maestralnim intervencijama sprečio rivala da stigne do gola tokom prvih 45 minuta. Sa druge strane, Kamerunci su propustili jednu sjajnu šansu kada je Ederson uspeo da spreči Kamerun da povede nakon odličnog udarca glavom.

U drugom delu Kamerun je osokoljen tom prilikom krenuo nešto ofaznivnije, napadali su, ali nisu uspevali da previše namuče Edersona, dok je Brazil, uprkos nekoliko solidnih napada, utisak je, prihvatio remi što bi bio garant prvog mesta.

Ipak, u drugom minutu nadoknade sjajni Vinsent Abubakar je krenuo u kontru, sjajan centaršut sa desnog krila krunisao je prelepim udarcem glavom za 1:0.

Kamerunci su tako došli do trećeg mesta nakon pobede Švajcarske nad Srbijom, pa su se na najbolji mogući način oprostili od Mundijala.

Kamerun – Brazil 1:0 (0:0)

(Abubakar 90+2)

Stadion: Lusail; Sudija: Ismail Elfath (SAD); 

Kamerun: Epasi – Fai, Tolo, Vu, Ebos – Engamaleu (od 86. Embekeli), Angisa, Kunde (od 68. Nčam) – Abubakar, Šupo Motan, Embeumo (od 64. Toko Ekambi).

Brazil: Ederson – Dani Alves, Militao, Bremer, Aleks Teljes (od 55. Markinjos) – Fabijano, Fred (od 55. Bruno Gimarais), Rodrigo (od 55. Everton) – Antoni (od 79. Rafinja), Gabrijel Žezus (od 64. Pedro), Martineli.

Standings provided by Sofascore