Foto: EPA-EFE/Neil Hall

Neverovatna priča dvojice Japanaca.

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

Mim
.

Japan je jedna od najlepših priča dosadašnjeg Mundijala, a njihova bajka bi mogla da se nastavi posle meča sa Hrvatskom. japanci su u grupnoj fazi šokirali Nemačku i Španiju.

PROČITAJTE JOŠ

Dva japanska reprezentativca, Kaoru Mitoma i Ao Tanaka, upoznali su se kao deca u istoj školi. Kao osnovi, sanjali su da nastupe na svetskom prvenstvu i taj san su upisali u školski letopis. Danas će konkurisati za nastup protiv Hrvatske u utakmici osmine finala Svetskog prvenstva u Kataru od 16 časova.

Obojica su pohađali osnovnu školu Saginuma u ​​Kavasakiju. Krilo Brajtona Mitoma imao je samo 13 godina kada je u svom školskom godišnjaku napisao da će učiniti Japan ponosnim kao fudbaler. Godinu dana mlađi od Tanake, ponovio je svoje reči u školskom godišnjaku. Uspeli su to, sa posebnim akcentom na meč protiv Nemačke.

Taj kontroverzni cilj bio je njihov rad. Mitoma je bio igrač koji je poslao loptu sa linije ka golgeteru Takami, šokirao Špance i ponovo podelio svet na pristalice VAR tehnologije i one protiv nje. Gol, koji se dugo analizirao i čiju je regularnost rešila samo FIFA objavljivanjem dva video snimka na društvenim mrežama, učinio je Mitomu i Tanaku herojima Japana.

BONUS VIDEO Zašto nas toliko bole fudbalski porazi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar