EPA-EFE/Rolex dela Pena

Dešavanja sa prvog četvrtfinalnog meča u Kataru pratite na Nova.rs.

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

Mim
.

Fudbalska reprezentacija Hrvatske plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva u Kataru pošto je nakon penala savladala Brazil sa 4:2 nakon penala.

PROČITAJTE JOŠ...

Nakon 120 minuta rezultat je bio 1:1.

Od samog početka meča Brazilci su krenuli ofanzivno, pa je u 5. minutu meča Dominik Livaković morao da bude na visini zadatka nakon pokušaja Vinisijusa Žumiora. Nedugo potom jedan od igrača Hrvatske je igrao rukom u kaznenom prostoru, ali je Majkl Oliver pokazao da namera nije postojala i da igra bude nastavljena, da bi u 13. minutu i Ivan Perišić propustio zicer nakon prelepe akcije Josipa Juranovića i Marija Pašalića, pošto je sa peterca očajno zahvatio loptu.

Još jednom je imao priliku Perišić, ali je njegov udarac u 30. minutu završio daleko od gola, da bi u 42. minutu Nejmar šutirao iz slobodnog udarca, pogodio živi zid, ali je Livaković uspeo da je uhvati pre nego što je završila u golu iako je promenila pravac.

Brazil je mogao do gola nakon sjajne akcije u uvodnim momentima drugog dela kada je Joško Gvardiol u padu loptu zahvatio loptu i zamalo je poslao iza leđa Livakovića, koji je uz dosta sreće loptu odbio u polje.

U 53. minutu Perišić i Pašalić su bili u centru pažnje, ali je Pašalić zakasnio na centaršut. nadovezao se Nejmar velikim promašajem, pošto nije iskoristio zicer, tačnije Livaković je maestralno intervenisao. Isto je uradio i u 66. minutu kada je Paketa neočekivano izbio sam pred golmana Hrvatske, ali je Livaković sprečio njegov pokušaj.

Do isteka 90. minuta nije bilo golova, ali je početkom drugog prvo Pedro loše zahvatio loptu pri pokušaju makazica, zatim je Bruno Petković, koji je u međuvremenu ušao u igru, sjajno odigrao kontru, ostavio loptu za Marsela Brozovića čiji udarac je otišao pored gola.

To je bio samo uvod u ludnicu – nepuna dva minuta kasnije Nejmar je odigrao dva uzastopna dupla pasa, „izvrteo“ odbranu Hrvatske, obišao Livakovića i zakucao loptu u mrežu za 1:0.

Činilo se da je kraj, ali…

I 117. minutu meča, tačnije 12. minutu drugog produžetka, fantastično je probio Mislav Oršić, centrirao ka kaznenom prostoru, a Petkovićev šut pogodio Paketu i završio iza leđa nemoćnog Alisona.

Brazilci su krenuli po drugi gol, opet je Livaković morao da spašava, ovog puta nakon velike guvže u kaznenom prostoru, a kako gola nije bilo, odlučili su penali.

Na samom početku precizan je bio Nikola Vlašić, sa druge strane Rodrigov očajan udarac Livaković je lako zaustavio, a potom su redom pogađali Joško Majer, Luka Modrić i Oršić za Hrvatsku, dok su za Brazilce bili precizni Kazemiro i Pedro, pre nego što je Markinjos pogodio stativu, pa je Hrvatska sa 4:2 prošla dalje.

U polufinalu će igrati protiv boljeg iz duela Argentina – Holandija.

Hrvatska – Brazil 1:1, posle penala 4:2

(Petković 117 – Nejmar 105+1)

Stadion: Edukejšn siti; Sudija: Majkl Oliver (Engleska)

Hrvatska: Livaković – Juranović, Lovren, Gvardiol, Sosa (od 110. Budimir) – Brozović (od 114. Oršić), Kovačić (od 106. Majer),  Modrić – Pašalic (od 72. Vlašić), Perišić, Kramarić (od 72. Petković)

Brazil: Alison – Eder Militao (od 106. Aleks Sandro), Markinjos, Tijago Silva, Danilo – Kazemiro, Paketa (od 106. Fred), Nejmar – Rafinja (od 56. Antoni), Rišarlison (od 84. Pedro), Vinisijus Žunior (od 64. Rodrigo)

Hrvatska - Brazil 1:1

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare