Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Sjajna priča iz Albanije.

Reprezentacija Srbije u 20 časova igra jedan od navažnijih mečeva prethodnih godina i protiv Švajcarske traži šansu za prolaz u osminu finala.

Poseban narativ imaće ovaj duel i zog prethodnog okršaja na prošlom Mundijalu kada su Švajcarci pobedili, a meč obeležio skandal sa provokacijama Granita Džake i Đerdana Šaćirija, dvojca albanskog porekla sa Kosova.

PROČITAJTE JOŠ

Zato je još neobičnija priča koju donosi portal Kosovo online da će u Tirani Srbi i Albanci navijati za našu selekciju.

U kafiću „Zdravko“ u Tirani, čiji je vlasnik Mileta Dašić, u jeku su finalne pripreme za prenos večerašnje utakmice između fudbalskih reprezentacija Srbije i Švajcarske, koja se igra u okviru grupe G na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Dašić je rođen u Tirani, a poreklom je iz Crne Gore. Veliki je ljubitelj Crvene Zvezde, Novaka Đokovića i Zdravka Čolića, po kome je i dao ime svom kafiću kako nvaodi „Kosovo online“.

Kaže da će zajedno sa svojim prijateljima Albancima navijati za Srbiju protiv Švajcarske. Prognozira pobedu Srbije od 2:0, ako budu igrali Kostić, Vlahović i Mitrović.

Njegov prijatelj Albanac Andrea Sevo kaže da se nada da će večeras Srbija biti u prilici da izvede jači tim nego što je to bio slučaj protiv Brazila. Sevo jeimao je poruku i za selektora Srbije Dragana Stojkovića-Piksija.

„Ako tim poput Juventusa plati Vlahovića milione evra, onda on treba da igra. Očekujemo danas pobedu“, kaže Sevo, koji očekuje 3:1 za Srbiju.

Dašić ističe da nije ništa neobično da se u Albaniji navija za Srbiju ili srpske klubove.

„Kad je Zvezda postala šampion Evrope i šampion sveta slavilo se isto kao u Beogradu. Ne samo ja koji sam poreklom iz Crne Gore, nego celo mije društvo u Albaniji. U Albaniji se prati jugoslovenski sport. Predsednik FK Tirana je moj školski drug i kaže mi Mileta, nisi mi ti problem, znam da navijaš za Crvenu Zvezdu, problem mi je stručni štab Tirane koji navija za Crvenu Zvezdu, a ja ih plaćam“, prenosi Dašić reči koje je u šali izrekao predsednik FK Tirana Refik Haljilji.

BONUS VIDEO Vlahović: Sve što se priča su gluposti i nebuloze

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar