Martinez
Foto: Screenshot Twitter All abaout Argentina

U Argentini je fudbal više od igre. U Argentini je fudbal način života, a igrači ga doživljavaju fatalistički - život ili smrt.

Emilijano Martinez je sa Argentinom uspeo da se plasira u polufinale Svetskog prvenstva nakon što su posle penala eliminisali Holandiju. Golman, koji na levoj strani glave na kosi ima žutu i plavu boju koje krase i zastavu države, vikao je kao pomahnitao.

PROČITAJTE JOŠ

Unosio se u lice klupi Holandije, pre svega Luju Van Galu, 71-godišnjem selektoru, a pretpostavlja se da je upravo njemu već na terenu poručio.

„J**** sam te dva puta! Dva puta, k**** jedna“, vikao je iz petnih žila Martinez.

Nije se smirio ni kada je izašao sa terena, nastavio je u istom ritmu i pred kamerama. Samo je smanjio psovke.

„Bila je ovo zeznuta utakmica, kontrolisali smo meč dosta dobro, imali smo prednost od 2:0, ali im je sudija davao sve. Odjednom su imali dobar udarac glavom koji nismo videli. Onda se sve preokrenulo, sudija im je dao sve, dao im je 10 minuta nadoknade bez razloga, dao im je slobodan udarac van kaznenog prostora dva ili tri puta, samo je želeo da postignu pogodak. Nadam se da viđe nećemo imati tog sudiju jer je beskoristan“, bljuvao je vatru Martinez.

Nije se na tome zaustavio, pa je pojasnio i kako se osećao tokom penala.

„Čuo sam da je Van Gal rekao ‘Imamo prednost tokom penala, ako dođemo do penala pobedićemo’. Mislio sam se: Trebalo bi da začepiš. Biće teška utakmica protiv Hrvatske, kao i svaka“, rekao je Martinez.

BONUS VIDEO Brazilci prozivali Hrvate i njihove dresove