Došao je i taj dan koji smo dugo čekali.

Reprezentacija Srbije u četvrtak uveče od 20 ćasova će odigrati svoj prvi meč na Mundijalu protiv selekcije Brazila u spektaklu koji smo dugo čekali.

PROČITAJTE JOŠ

Na stadionu „Losail“ na kojem će biti odigrano i finale Svetskog prvenstva Srbija će započeti svoj mundijalski put, a svi se nadamo da mi tamo mogla i da ga završi u poslednjem meču trunira.

Ovaj meč koji cela Srbija očekuje sa nestrpljenjem možete gledati na RTS 1, a sve detalje sa lica mesta možete pronaći i na protalu Nova.rs.

Brazil je prvi favorit turnira i po mišljenju mnogih najjaa ekipa na planeti predvođena Nejmarom kao prvom zvezdom, ali se niko u Srbiji ne pribojava ovog duela, a selektor Srbije Dragan Stojković je pored opeza ipak optimista.

„Međutim, kao tim moramo imati svoj stil fudbala. Moramo da pokažemo tehničko-taktičke karakteristike. Meč počinje sa 0:0, Brazil ima šanse, ali ima i Srbija. Ne plašimo se nikoga, pa ni Brazila. Nema potrebe za tim“.

Jedina prava briga našeg tima su povrede pa je pod znakom pitanja Filip Kostić, dok se očekuje da bi Aleksandat Mitrović meč mogao d apočne sa klupe za rezerve jer nije potpuno spreman.

Srbija i Brazil su do sada igrali pet puta na svetskim prvenstvima. Naš tim ima jednu pobedu, dva puta je bilo nerešeno, a u isto toliko navrata slavili su Brazilci.

Poslednji susret dobili su sa 2:0 na završetku grupne faze Mundijala 2018. u Rusiji.

BONUS VIDEO Zagrevanje pred Brazil: „Svi kao jedan“ – Srbija do Katara!