Foto: EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH

Hrvatski selektor najavio tešku utakmicu.

Mim
.

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

Reprezentacija Hrvatske u četvrtak će odigrati poslednju utakmicu grupne faze Svetskog prvenstva u Kataru protiv Belgije. I bod im je dovoljan da se nađu u nokaut fazi.

Hrvatski selektor Zlatko Dalić govorio je o toj utakmici na konferenciji za medije.

Pročitajte još

„Odlučujuća utakmica za prolazak grupe protiv druge ekipe sveta, koja je četiri godine bila prva. Da smo birali, ne bismo hteli ovu utakmicu da odlučuje. Očekujemo tešku utakmicu, nećemo se opustiti iako oni nisu u formi. I njima je to jako važna utakmica. Spremni smo, Probaćemo da rešimo utakmicu u svoju korist. Neće biti lako. Ne idemo na bod, koji bi nam bio dovoljan za prolaz. Takva igra donosi nešto loše. Moramo igrati kako smo protiv Kanade. Podigli smo standarde. Dobro smo odigrali protiv Kanade. Videćemo šta ćemo uraditi. Nemamo puno toga da menjamo. Imamo još jedan trening“, rekao je Dalić.

Pohvalio je selektora Belgije Roberta Martineza.

„Preuzeo je Belgiju i sa njom bio prvi na FIFA rang listi. To može postići samo sjajan stručnjak. Ne smemo se opustiti protiv sjajne reprezentacije i selektora. Imamo svoj kvalitet i veru. On ima sjajnu reprezentaciju.

Ako igrate protiv De Brujnea, Lukakua i Azara, morate biti spremni za tešku bitku. Čekamo vrhunsku Belgiju, neće nas iznenaditi. Idemo spremni u taj rat“, najavio je Dalić težak izazov.

Istakao je da ne razmišlja o problemima koji potresaju reprezentaciju Belgije.

„Ne mislim ništa, mislim samo o drugoj reprezentaciji sveta i igračima koje imaju. Drugo je sporedno i nebitno. Razmišljamo o njihovom kvalitetu, dobrim stranama i igrama. Ne mogu oni preko noći zaboraviti da igraju fudbal. To je vrhunska reprezentacija. Ako tako gledamo, oni su broj dva, a mi broj 12. Nakon eventualnog lošeg rezultata, nema popravnog.Igra nam i bod, ali nećemo ići na nerešen rezultat. I mi i Belgija razmišljali smo o drugačijem raspletu grupe. Mene samo brine da li će moja ekipa da bude na svom nivou i da pruži najbolje od sebe. Biće drugačije nego protiv Maroka i Kanade, biće teže. Maroko i Kanada su pružili dobre igre, respekt, ali Belgija je teži ispit“.

Govorio je i o Romelu Lukakuu, koji je propustio gotovo celu sezonu usled povrede. U Kataru je prvi put zaigrao u prošlom kolu protiv Maroka, od kog su Belgijanci izgubili (2:0). Fudbaler Intera ušao je u igru sa klupe u 81. minutu.

„Očekujemo da će on početi za Belgiju, njihova se igra tada menja. Primaće lopte leđima okrenut golu i čekati da se saigrači priključe napadu. Nemoguće ga je dobiti u duelu, treba sprečiti protok lopte.Nije igrao puno u poslednje vreme, ali on je odličan napadač  Našim će stoperima biti teško. Ako se dobro postavimo, ako ga udvojimo, rešićemo pola posla. Mi razmišljamo o tome da će oni odigravati duge lopte na njega i zatim će je on čuvati za saigrače“, rekao je Dalić.

Hrvatska deli prvo mestu grupe F Svetskog prvenstva. Obe selekcije imaju po četiri boda. Belgija je na tri, a Kanađani su završili sa ovim Mundijalom, budući da su uz Katar jedina selekcija na čitavom šampionatu bez bodova.

BONUS VIDEO Trening reprezentacije Srbije posle meča sa Kamerunom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar