Foto: EPA-EFE/Mohamed Messara

Ne može dan bez haosa.

Svetsko prvenstvo u Kataru gotovo svakodnevno donosi kontroverze još od samog početka, a izuzetak nije bio ni 11. dan, u kom je odlučen konačan plasman u grupama C i D.

PROČITAJTE JOŠ...

Fudbalska reprezentacija Francuske poražena je od Tunisa sa 1:0 iako je Antoan Grizman postigao pogodak za izjednačenje u poslednjim trenucima, ali je došlo do preokreta.

Naime, arbitar Metju Konger je prvo momentalno pošto su fudbaleri Tunisa krenuli sa centra odsvirao kraj meča, da bi, pošto su fudbaleri dve selekcije počeli da se pozdravljaju međusobno, dobio poziv iz VAR sobe.

Iako je dao znak da je meč završen, on je ipak pregledao snimak gde je ustanovio da je Grizman bio u ofsajdu, pa je njegov gol poništen.

Francuzi su se nakon toga obratili FIFA ne zbog poništenog gola, već zbog toga što sam postupak nije urađen po pravilima.

„Ako je utakmica nastavljena, odmah potom i završena, sudija n sme da nastavlja sa video analizom, sem u situacijama kada postoji mogućnost promašenog identiteta, ili kad postoji neki vid nasilnog ponašanja. Čekamo odgovor o pravilniku“, rekao je Didije Dešan, selektor Francuske, koji je uz osmeh pitao da li neko od prisutnih možda ima broj Pjerluiđija Koline, glavnog čoveka za suđenje na turniru.

BONUS VIDEO Različiti kriterijumi FIFA

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar