Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Nije bilo lako srpskom krilnom igraču zbog povrede pred početka Mundijala, ali sada nema vremena i razloga za izgovore

Foto:Nova.rs/Promo

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

Mim
.

Fudbalska reprezentacija Srbije ispala je sa Mundijala u Kataru, a presudan je bio poraz od Švajcarske rezultatom 3:2.

Filip Kostić nije imao bio posebno primetan na terenu protiv Švajcaraca, a najpre se dotakao povreda, koje su svakako uticale na rezultat Srbije na ovom Mundijalu.

„Ne bih sad da tražim neki izgovor šta je bilo, najbitnije je da smo pre svega dali svoj maksimum, da smo pokušali, ali ovog puta nismo uspeli. Razočarali smo se, teško nam je, ali smo svi dali sve od sebe. Jednostavno, mi zajedno pobeđujemo, zajedno gubimo, ovo je jako težak trenutak za sve nas i idemo dalje. Ne smemo da padamo, moramo da nastavljamo da ispravljamo greške, u martu nas očekuju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Ja sam siguran da ova generacija može mnogo više i da će to uspeti već na sledećem Evropskom prvenstvu“, rekao je Kostić.

PROČITAJTE JOŠ:

Protiv Kameruna je moralo bolje, a Srbija je takmičenje završila kao poslednja u grupi.

„Znate kako, desilo nam se protiv Kameruna, realno je trebalo da dobijemo sa više razlike. Ne smemo takve golove da primamo, to se i danas desilo, moramo to da ispravljamo u budućnosti ako želimo da taj maksimum bude mnogo veći nego sad“.

Kostić je nešto bliže analizirao dešavanja na terenu.

„Nismo još analizirali utakmicu, moraćemo da se vidimo šta se desilo, ja sam kod drugog gola video da njihov vezni igrač trči ka golu, bilo je 30-ak metara i pokušao sam da ga stignem, ali ne znam odakle se pojavio drugi igrač, on je namestio gol. Najgori trenutak za gol. Posle je bilo sve teže i teže“.

Srbija je uz Kostariku primila najviše golova na Svetskom prvenstvu, što niko nije očekivao.

„Nismo ni mi očekivali, ali eto, radićemo na tome. Teško je kada gubite i treba vam mnogo energije da okrenete rezultat, pogotovo je nama trebala pobeda danas. Videli smo da je Kamerun dobio Brazil, ali nećemo tražiti neki izgovor ili nešto, držimo se zajedno i nadam se da ćemo se kvalifikovati na EP“.

PROČITAJTE JOŠ:

Po reakcija se moglo videti da je svima teško pao poraz.

„Jeste, videli ste i kako je selektor podneo na klupi, njemu je bilo jako teško. Mi smo sportisti i teško je da prihvatimo poraz, čestitao nam je svima, dali smo sve od sebe. Na kraju smo jedva i hodali, ali nećemo tražiti izgovor, idemo dalje i to je to“.

Neizbežno je bilo pitanje i o provokacijama pre, tokom i nakon meča.

„To su normalno, teško je u tom trenutku da odreagujete drugačije, zato što je visok puls, tenzija je. Sve je to sastavni deo ove igre. Bilo je to na kraju, i od strane njih, ali smo to sredili“.

Kostić je u prvom kolu protiv Brazila presedeo na klupi zbog povrede, nije bio ni najspremniji za duel sa Kamerunom, ali protiv Švajcarske ga povreda nije mučila.

„Teško mi je bilo zato što sam se povredio u poslednjoj utakmici, stvarno nisam imao takvu povredu, ali uspeo sam da se brzo oporavim, trenirao sam dva puta dnevno, radio sam sve što je do mene da bih bio sa ekipom. Uspeo sam, protiv Kameruna mi je bilo teško, ali izgurao sam što sam takav. Nikad ne bih odustao, zajedno smo danas krivi za ovo što nam se desilo, ali moramo razmišljati pozitivno, ne smemo da spustimo glavu“, zaključio je krilni igrač naše reprezentacije.

BONUS VIDEO Rusi došli da navijaju za Srbiju u Kataru

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar