Foto: EPA-EFE/Friedemann Vogel

"Gordi albion" pregazio Velšane.

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

Mim
.

Fudbaleri Engleske plasirali su se u osminu finala Svetskog prvenstva pošto su sa 3:0 savladali Vels u utakmici poslednjeg, 3. kola B grupe Mundijala u Kataru.

PROČITAJTE JOŠ...

Od samog početka meča Englezi su krenuli sjajno, Markus Rašford je propustio zicer u uvodnim minutima, potom ni Fil Foden nije bio precizan sa ivice kaznenog prostora, pa je Vels nakon prvog dela imao aktivan rezultat i nadu da mogu do čuda protiv rivala sa „ostrva“.

A onda je usledio potop ekipe za koju je verovatno svoj poslednji meč odigrao čuveni Garet Bejl.

Prvo je Markus Rašford u 50. minutu iskoristio dobu priliku da donese Englezima prednost od 1:0, da bi samo dva minuta kasnije i Foden asistenciju Harija Kejna nakon što su Englezi oduzeli loptu na sredini terena pretvorio u 2:0.

Već tada je bilo jasno da čuda neće biti, a konačnih 3:0 postavio je Rašford u 68. minutu utakmice nakon veoma lepog prodora.

Engleska će u narednoj fazi igrati protiv Senegala, koji je kao drugoplasirani završio takmičenje u grupi A, iza Holandije, koja će sa selekcijom SAD činiti drugi par osmine finala.

Vels – Engleska 0:3 (0:0)

(Rašford 50, 68, Foden 52)

Stadion: Ahmad bin Ali; Sudija: Slavko Vinčić (Slovenija)

Vels: Vord – Vilijams (od 36. Roberts), Mefam, Rodon, Dejvis (od 57. Morel) – Ramzi, Ampadu, Alen – Bejl (od 46. Džonson), Mur, Džejms

Engleska: Pikford – Voker (od 57. Aleksander Arnold), Stouns, Megvajer, Šo (od 65. Tripije) – Henderson, Rajs (od 57. Filips), Belingem – Rašford, Kejn (od 57. Vilson), Foden

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO Različiti kriterijumi FIFA

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar