Foto: EPA-EFE/LAURENT GILLIERON

Da, Đerdan Šaćiri i Granit Džaka, kao ni reprezentacija Švajcarske, nije trebalo da pobede na premijeri na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Foto:Nova.rs/Promo

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

Mim
.

Dobili su Kamerun 1:0, iako se čini da su Afrikanci bili bolji tim, konkretniji u prvih 45 minuta, ali, gle čuda, utakmica u fudbalu traje još toliko. Strpljenje Švajcaraca je urodilo plodom, a Afrikanci kao Afrikanci, grlom u jagode, pa šta bude. I nažalost po Srbiju, nije bilo ništa. Izgubili su i to nam ne ide na ruku.

Dobili smo najgori od svih mogućih rezultata – da pobedi Švajcarska.

Naredne mečeve igraju Srbija i Kamerun i Švajcarska i Brazil.

Da je Švajcasrka izgubila od Kameruna, realna slika bi bila da u narednom meču primi više golova od Brazila nego Srbija, i u poslednje kolo bi ušla sa mogućnošću da eventualno osvoji tri boda protiv Srbije, što im ne bi mnogo značilo. Što je motiv manje za vrhunsku borbu. Ali pošto je pobedila, važno je da ne odigra vanserijski meč protiv ekipe selektora Titea u narednom kolu, u šta je vrlo teško, ali ne i nemoguće, poverovati.

Izuzetno je važno da „orlovi“ u narednom meču u ponedeljak, 28. novembra, od 11 sati po našem vremenu, pobede Kamerun koji bi definitivno bio izbačen iz igre, i u poslednjem kolu ne bi imao čemu da se nada protiv Brazila.

Ukoliko Srbija pobedi Kamerun, što nam je sada ključni meč na Mundijalu, u poslednjem kolu trebalo bi da pobedi Švajcarsku, od koje jeste realno bolja ekipa, bar po onome što smo videli iz meča Kameruna i Švajcarske, ili pak da odigra nerešeno, a da Brazilci pre toga pobede Švajcarce s više od dva gola razlike, što nije nerealno. Ili, čak i da Švajcarci pobede Brazilce, a Srbija Kamerun, praviće se trougao, i opet bi odlučivalo poslednje kolo i gol razlika.

Kratko i jasno – treba nam pobeda protiv Kameruna ili, braćo, da se pozdravljamo i gledamo nastavak šampionata bez stresa i kalkulacija.

Foto: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

I dalje smo uvereni da je Švajcarska slabiji tim od Srbije, kao i što verujemo da će Brazilci još taj meč odigrati na maksimalnom nivou kako bi kao prvi obezbedili plaman u osminu finala Svetskog prvenstva.

Oni su upravo ovaj termin i označili kao početak svog takmičenja na Mundijalu u Kataru, a sve ostalo doživljavaju kao zagrevanje.

Početak Svetskog prvenstva za Srbiju jeste utakmica sa Kamerunom. U ponedeljak, 28. novebra, na stadonu „Al Džanub“.

I da – Srbi spremite se za haos.

BONUS VIDEO Navijači Brazila skandiraju „Srbija, Srbija“ u Dohi