Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport/Video

Obratio se Tadić pred odlučujući meč Srbije na Mundijalu u Kataru

Mim
.

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

Kapiten Dušan Tadić obratio se na konferenciji za medije nakon utakmice sa Kamerunom u drugom kolu Mundijala u Kataru kojoj je govorio o igrama naše reprezentacije na Svetskom prvenstvu, komunikaciji među igračima i što je najvažnije, o odlučujućoj utakmici protiv Švajcarske koju će naša ekipa odigrati u petak u 20.00 časova.

Kapiten je rekao da bi naša ekipa trebalo da zanemari koliko god može tenzije i fokusira se na fudbal.

„Bio je veliki pritisak pre četiri godine, mislim da bi trebalo samo da se fokusiramo na fudbal i da pokažemo da igramo bolji fudbal od njih i to je to“, iskren je Tadić.

Naši reprezentativci imaju veliko samopouzdanje, uprkos kiksu protiv Kameruna.

Pročitajte još

„Samopouzdanje nam daje ovo koliko smo zajedno sa selektorom Stojkovićem, igrali smo dobar fudbal. To nam daje samopouzdanje, dobra je atmosfera u ekipi, veliko je zajedništvo i gajimo ofanzivni stil fudbala i to nam daje veliko samopouzdanje“.

Osvrnuo se i na neuspeh protiv Kameruna (3:3).

„Nije najprijatnije kada se ispusti 3:1, svaku utakmicu, svaki trening želiš da pobediš. Nisi zadovoljan kad igraš nerešno, trebalo smo da postignemo više golova, primili smo pogotke koji ne bi trebalo da nam se dešavaju. Svi smo čekali da vidimo kako će Brazil da završi, imamo sve u svojim rukama i do nas je. Potrebna nam je pobeda u poslednjem kolu“, iskren je Tadić.

Kapiten tvrdi da smo zaslužili tri boda protiv Kameruna.

„Bilo je bitno kako smo igrali, slično smo imali protiv Iraca kada smo igrali 1:1. Trebali smo realno da pobedimo ovu utakmicu, 5:2 ili 4:2, ali nismo. Treba nam pobeda, ekipa bi trebalo da bude pozitivna, nikada nije bila bolja atmosfera“, rekao je Tadić.

Komunikacija među igračima nije bila na najvišem nivou.

PROČITAJTE JOŠ:

„Došli smo u situaciju da smo morali da idemo nazad, nismo uspeli da postignemo gol, a morali smo. Morali smo da imamo kontrolu kako da se postavimo, malo smo se više kockali, moramo između nas da se organizujemo, trebalo je da budemo bolji, morala je komunikacija da bude bolja“.

Na pitanje o navodnim ljubavnim vezama i aferama u reprezentaciji, Tadić je ponovio ono što je do tada već tri puta rekao na konferenciji za medije.

„Nikada nije bolja bila atmosfera, stvorila se hemija, dobar je miks između igrača, do poslednjeg momenta držimo stvari zajedno. Samo tako bi trebalo i da ostane“.

Osvrnuo se i na utakmicu između Brazila i Švajcarske u kojoj nam je bila potrebna pobeda Brazila.

Foto: EPA-EFE/Rolex dela Pena

„Zatvorio sam se i gledao sam utakmicu, pošto je stadion blizu i sve se čuje. Naravno da je bila velika radost, svi smo se radovali, jer sve zavisi od nas. Toliko godina sam u reprezentaciji nikada nije bila bolja atmosfera.“

Protiv Brazila je bilo loše, dok smo protiv Kameruna pokazali kvalitet

„Uvek težimo ka boljeg, protiv Brazila nismo pokazali kvalitet i jedini dobar pojedinac je bio golman Vanja. U drugom meču je bilo dobrih i loših momenata.“

Govorio je i o uslovima u Kataru.

„Dosta smo izolovani, imamo naš željeni prostor. Imamo sve najbolje moguće uslove“.

Bilo je i reči o kvalitetu reprezentacije Švajcarske.

„Dosta su dobro organizovani, dobri su trkački, imaju timski duh i timska organizacija, dobro se brane, zna se u svakom momentu šta rade, imaju dosta trkača“, rekao je Tadić.

BONUS VIDEO Dušan Vlahović trči nakon utakmice sa Kamerunom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar